Foto: Aangeleverd

RvS verklaart beroepen tegen Sluiseiland ongegrond

  •   323 keer gelezen

VIANEN • De afdeling rechtspraak van de Raad van State heeft de beroepen tegen het bestemmingsplan Sluiseiland ongegrond verklaard. 

De omwonenden werden op alle punten in het ongelijk gesteld. "Wat een teleurstelling voor alle direct betrokken en natuurlijk alle inwoners uit Vianen die ons gesteund hebben", schrijven ze op hun Facebookpagina Sluiseiland Uniek. "Wij gaan dit eerst verwerken en analyseren. Maar nu heerst vooral verslagenheid."

De omwonenden blijven van mening dat het 'volgooien van Sluiseiland' (en dan vooral het zuidelijke deel) een aantasting is van hun woonbeleving. "Wij bieden de handschoen aan de gemeente om nogmaals met ons in gesprek te gaan. Wij denken dat wij daar toch nog wel recht op hebben."

CPO groep
Wel grote vreugde bij de gemeente, de projectontwikkelaar en bij de CPO groep die in eigen beheer woningen wil realiseren op Sluiseiland. Achter de schermen is de groep ondanks de juridische procedures altijd gewoon doorgegaan met hun eigen plannen. "Maar wel met in ons achterhoofd dat we nog geen 100% zekerheid hadden. Dit bericht geeft lucht." Ook in de app-groep is de opluchting goed te merken. Gisteravond was er toevallig ook een ledenvergadering gepland van de CPO-groep. Daar werd het nieuws met grote vreugde ontvangen. 

"Onze plannen gingen door, maar we merkten dat nieuwe leden aarzelden om in te stappen met de onzekerheid die boven het plan hing. Nu dit is weggenomen kunnen we voluit door en ligt de weg open naar een geweldig plan met mooie huizen, een prachtige ligging en leuke mensen."

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }