Foto: Peter Verbeek
bedrijvennieuws

Open dag bij Free Willy ramen en vloeren

  •   257 keer gelezen

VIANEN • Bijna twintig jaar geleden is Wilko Sluijs gestart met Free Willy, een bedrijf dat zich richt op raamdecoratie en het installeren van diverse vloeren. Vanwege de recente verhuizing naar Clarissenhof 7a is er, op zaterdag 14 september, vanaf 9.00 uur een open dag.

Wilko was als kind al vertrouwd met de woninginrichting. Sluijs Wonen, het familiebedrijf van zijn vader en twee ooms, was destijds nog gevestigd op de Voorstraat. In Ron Tijsinger had hij een voortreffelijke leermeester, die hem alle fijne kneepjes van het stoffeerdersvak heeft bijgebracht.

Zelfstandig
"Ik ben er zes jaar in loondienst geweest", vertelt Wilko. "Rond 2000 kwam ter sprake dat de derde generatie het bedrijf ging overnemen. Ze wilden mij er graag bij houden maar ik vond het beter om zelfstandig verder te gaan. Op 1 januari 2001 ben ik voor mezelf begonnen. Als bedrijfsnaam koos ik voor Free Willy: Free van freelancer en Willy als verwijzing naar mijn voornaam. Later voegde ik er het logo van een orka aan toe."

Garage als opslag
Wilko werkte vanuit zijn garage die hij gebruikte als opslag en voor het presenteren van binnenzonwering. Maar in vrijwel alle gevallen nam hij de stalenboeken mee naar zijn particuliere klanten. Free Willy had de tijd mee. Leidsche Rijn stond in de steigers en vanwege het schreeuwende tekort aan vakbekwame stoffeerders liet hij zich inhuren door woninginrichters. Hij werkte in de regio maar nam ook klussen aan in het hele land, tot België en Duitsland toe.

"De garage werd te klein. Rond 2008 zijn aan de Placotiweg bedrijfsruimtes gebouwd, en ik heb een van die units gekocht. Beneden magazijn en boven showroom. Het werken als freelancer heb ik afgebouwd, en nu richt ik me uitsluitend op de particuliere sector, tot een straal van 25 kilometer rond Vianen", merkt Wilko op. "Bestaande klanten die verder weg verhuizen kiezen vaak voor hun vertrouwde vakman, en ook zij kunnen op me rekenen."

Raamdecoratie
Bij Free Willy ramen en vloeren Vianen kan men terecht voor het aanschaffen van raamdecoratie (rolgordijnen, jaloezieën, horren, vitrage en overgordijnen) alsmede het stofferen van vloeren met onder andere tapijt, pvc, laminaat, marmoleum en vinyl. De merken waaruit de klant kan kiezen zijn te vinden op www.freewilly.nl. De ontwikkeling van Hoef en Haag was voor Wilko de belangrijkste reden om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Het werd een hoekpand aan de Clarissenhof, met veel ramen. "Niet alleen een mooie zichtlocatie, maar ook ideaal voor het presenteren van diverse soorten raamdecoraties en de bedieningsmogelijkheden. De showroom is elke zaterdag open van 9.00 tot 16.00 uur, en tot nu toe is het steeds gezellig druk."

Peter Verbeek

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }