• Tessa samen met mascotte Sprinter, die tijdens de vierdaagse regelmatig zijn opwachting maakt.
• Tessa samen met mascotte Sprinter, die tijdens de vierdaagse regelmatig zijn opwachting maakt. (Foto: Janneke Boogaard)

Zwem4Daagse Vianen weer op de kalender

  •   310 keer gelezen

VIANEN • Na een jaar zónder is de Zwem4Daagse terug in Vianen. Team Sportservice, de gemeente Vijfheerenlanden en zwembad Helsdingen zetten de schouders eronder.

Deelnemers kunnen vier dagen kiezen uit een cyclus van vijf, van 23 tot en met 27 september. Ze kunnen 's morgens, 's middags of vroeg in de avond terecht in het zwembad van Helsdingen Sport en Cultuur en hebben de keuze uit tien, twintig of veertig baantjes per keer. Ondertussen worden ze vermaakt met side events. Na vier dagen 'ploeteren' lonkt de officiële medaille van de zwembond.

Als dat allemaal nog niet helpt om mensen het water in te krijgen, weten Jorrit Hansen en Tessa Brouwer van Team Sportservice Vianen het ook niet meer. Ze nemen op verzoek van de gemeente de organisatie over van zwemvereniging De Albatros, die er na vele geslaagde edities steeds minder gat in zag.

Laagdrempelig
Jorrit, enthousiast: "Zwemmen is laagdrempelig: je kunt het individueel doen, op je eigen tempo, en het is fysiek niet al te belastend. Iedereen met een A-diploma kan meedoen. Plus: we hebben een prachtig zwembad in Vianen. Nu Vianen bij de gemeente Vijfheerenlanden hoort, hopen we dat er ook uit Leerdam en Zederik mensen komen meedoen. Het uiteindelijke doel is mensen in beweging krijgen én houden."

Kinderen in de hele gemeente hebben een flyer gekregen op school. De side events die tijdens de zwemuren plaatsvinden, worden ingevuld door verenigingen uit de hele gemeente.

Ouderen
Speciale doelgroepen krijgen extra aandacht. De ouderen in Hof van Batenstein, wie het PR-bombardement via social media wellicht is ontgaan, hebben een brief op papier gekregen. Jorrit en Tessa zijn op 11 september van 12:30-14:30 uur te vinden in het zorgcentrum zodat de bewoners zich persoonlijk bij hen kunnen opgeven. Stichting Welzijn Vianen en Zorgspectrum ondersteunen hen. "Vervoer wordt indien nodig ook geregeld", meldt Tessa.

Jeugdfonds
Ze vervolgt: "Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Vianen benaderen we ook kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben. Die groep is ook in Vianen aanzienlijk. Ze mogen samen met een begeleider gratis meedoen aan de zwemvierdaagse." Andere deelnemers betalen 11,50 euro (tot en met 15 jaar: 8,50 euro).

Inschrijven
Voorinschrijven voor de vierdaagse kan via de websites van Team Sportservice en Helsdingen, of ter plekke in het zwembad, maar dan zijn de inschrijfkosten hoger. Met vragen kan contact worden opgenomen met Tessa Brouwer via 030-2099999 of tbrouwer@teamsportservice.nl.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }