Foto: Peter Verbeek

Bridgers Vianen ruimer in hun jasje

  •   608 keer gelezen

VIANEN • Door de groei van bridgeclub Vianen kon het clubgebouw de gebruikers niet meer bergen. Onlangs is er een stuk aangebouwd waardoor nu tachtig koppels kunnen worden ontvangen.

In 2000 kreeg de bridgeclub op sportpark Blankensteijn een eigen onderkomen: De Uitkomst. Het ledental liep daardoor snel op van twee- naar driehonderd.

"De kleine zaal werd als bestuurskamer en instructieruimte benut. In de grote zaal, met bar, konden we 35 tafels kwijt die erg dicht op elkaar op elkaar stonden", vertelt voorzitter Adry Janmaat. "We bleven groeien en het gros van onze 360 leden is inmiddels 70+. Een aantal van hen zit in een rolstoel of heeft een rollator, en gezien de geringe loopruimte was dat lastig manoeuvreren.

Buitenmuren
Drie jaar geleden is een renovatiecommissie gevormd die heeft geïnventariseerd wat mogelijk was om meer ruimte te creëren. Door een van de buitenmuren weg te breken was het mogelijk om De Uitkomst met 100 vierkante meter te vergroten. De verbouwing is deels uit eigen middelen gefinancierd.

Daarnaast zijn giften ontvangen, obligaties uitgezet en leverde het rijk een bijdrage van 20 procent. Op het dak van het nieuwe gedeelte zijn 28 zonnepanelen geplaatst, terwijl er volgend jaar, als de luchtbehandeling van het gebouw wordt aangepakt, nog 30 bijkomen. "BC Vianen is dan zo goed als energieneutraal", legt Adry Janmaat uit. "We kunnen nu veertig tafels kwijt en hebben daarnaast nog een multifunctionele ruimte en een grote opslag. Eind van deze maand houden we de openingsdrive voor onze leden, en daar geven we een feestelijk tintje aan."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }