ingezonden mededeling

Steeds meer e-sporters in Nederland: dit zijn de meest gespeelde spellen

  •   197 keer gelezen

Gamen is tegenwoordig ontzettend in. De meeste jongeren besteden hun tijd graag aan het gamen op hun favoriete console. Overigens zijn er tegenwoordig ook steeds meer ouderen die gamen. Dat het gamen ontzettend populair is, merk je ook terug aan het feit dat er tegenwoordig veel geld mee te verdienen valt. Zo heb je tegenwoordig zelfs E-Sports. Populaire games worden competitief gespeeld en de beste spelers winnen meestal serieuze geldbedragen. Ook in Nederland zijn er steeds meer professionele gamers, ook wel e-sporters genoemd. Zo heeft de Nederlander Dave Jong (21 jaar) onlangs 2,2 miljoen euro gewonnen met zijn compagnon door tweede te worden met het WK Fortnite. 

Sportspellen
Vooral sportspellen worden veel competitief gespeeld. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld FIFA, een ontzettend populair voetbalspel. Als je een lijstje maakt van veel gespeelde sportspellen in 2019, zal FIFA 19 absoluut in de top 3 staan. Voor dit spel worden er toernooien georganiseerd waarbij er serieus geld verdiend kan worden. Er zijn ook Nederlandse spelers die aan de Fifa eNations Cup meedoen. Een ander voorbeeld van een sportspel dat veel competitief gespeeld wordt, is NBA 2K19. Deze game is vooral in de Verenigde Staten een heuse trend. Dit komt natuurlijk omdat basketbal ook enorm populair is in de VS. 

Andere games
Niet alleen sportspellen vallen onder de e-Sports. Zo zijn er nog veel meer spellen die zoveel gespeeld worden dat de beste spelers veel prijzengeld kunnen winnen. Een van de belangrijkste vereisten voor een e-Sport, is dat het een tactisch spel dient te zijn. Een voorbeeld van een dergelijke game is bijvoorbeeld League of Legends.

Lang niet iedereen neemt e-Sports serieus, maar dergelijke prijzenpotten bewijzen dat het wel degelijk om serieuze sporten gaat. Dit merk je overigens niet alleen aan het prijzengeld, maar ook aan hoe hard er getraind worden. De fanatieke profs trainen vaak wel minstens 8 uur per dag, je wordt dus niet zomaar een profspeler. Bovendien zijn er ook veel spelers die ontzettend hard trainen, maar simpelweg nooit goed genoeg zullen zijn. In de toekomst zal e-Sport waarschijnlijk nog veel serieuzer worden en misschien zullen de toernooien zelfs uitgezonden worden op de televisie. Momenteel kun je de e-Sports in de gaten houden door middel van streamingsdiensten zoals YouTube en Twitch. 


 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }