video

Nieuw waarschuwingsbord in Viaanse Grote Sluis

  •   1207 keer gelezen

VIANEN • Wethouder Christa Hendriksen heeft maandag een verkeersbord onthuld bij de Grote Sluis Vianen. Het bord is ontworpen door Sylvie en Ella van basisschool De Wegwijzer en waarschuwt schippers om de trossen te laten vieren als het water in de sluis zakt.

De afgelopen weken hebben de kinderen van de groepen 3-4 gewerkt aan het project 'Wie woont of werkt waar?'. Daarom nodigden sluiswachters Kees en Cees de kinderen uit bij de Grote Sluis Vianen. Nadat ze de kinderen hadden laten zien hoe de sluis werkt, werd hun hulp gevraagd bij het oplossen van een veelvoorkomend probleem.

In de zomer gebeurt het regelmatig dat schippers van een pleziervaartuig hun boot in de sluis vastleggen. Vervolgens vergeten ze dat de sluis wordt geschut. Het resultaat: de boot hangt boven het water aan de kade. Om dat te voorkomen werd aan de kinderen gevraagd een waarschuwingsbord te ontwerpen.

De vakjury van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht koos het ontwerp van Sylvie en Ella van basisschool De Wegwijzer. Het voldeed ruimschoots aan alle criteria. De jury schreef in haar rapport: "Het bord is op afstand duidelijk te lezen. Je ziet direct wat er gebeurd als je de boot te strak vastbindt en het water zakt bij het schutten van de sluis. De kleur van het bord klopt, het is een echt waarschuwingsbord."

Het project 'Wie woont of werkt waar?' is onderdeel van het Cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. Alle projecten in dit programma sloten aan op het Waterjaar Vianen en werden mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Stuurgroep Vianen Promotie.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }