Boerderij in de Vijfheerenlanden.
Boerderij in de Vijfheerenlanden. (Foto: Stichting Boerderij & Erf)

Boerderij & Erf actualiseert boerderijen-beeldbank; fotografen gezocht

  •   373 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Boerderij & Erf start na de zomer met het in beeld brengen van alle boerderijen in de Alblasserwaard, de Krimpenerwaard en de Vijfheerenlanden. De stichting is daarom op zoek naar vrijwilligers, die hier aan willen meewerken. Dit gebeurt in het kader van het Project Digitalisering, dat moet leiden tot een actuele boerderijen-beeldbank voor de drie genoemde gebieden.

De Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden kreeg vorig jaar een bijdrage toegekend van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, die bedoeld is om het digitale boerderijenbestand te gaan optimaliseren. Dat is nodig, want de bestaande beeldbanken zijn samengesteld uit fotomateriaal uit te ver uiteenlopende perioden en gemaakt met verschillende doelen. Er zit daardoor weinig eenheid in de beelden. Bovendien ontbreken in de bestanden veelal de nieuwere boerderijen, dus ook de ruilverkavelingboerderijen.

Herfst
Voor de realisatie van het fotowerk is bewust gekozen om dit in de herfst aan te vangen, zodat er minder hinder ondervonden wordt van bomengroei en gebladerte.

Informatiebijeenkomst
Wie mee wil werken, kan zich aanmelden bij het secretariaat. Deelnemers krijgen een informatieset en op maandag 9 september geeft projectleider Dick de Jong uitleg in Museum De Koperen Knop te Hardinxveld-Giessendam. Het secretariaat is te bereiken via 0184-661425 of 06-53759618, secretariaat@boerderijenerf.nl.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }