• Rebekka met oudste zoon Aart voor hun stadswoning.
• Rebekka met oudste zoon Aart voor hun stadswoning. (Foto: Toon Zwolschen)

Van de binnenstad naar Hoef en Haag

  •   1881 keer gelezen

VIANEN • Rebekka van Rij blogt over haar aanstaande verhuizing naar Hoef en Haag. Als vingeroefening voor zichzelf en om anderen op weg te helpen.

"Wij dachten eigenlijk dat we geen mensen waren voor een nieuwbouwhuis", vertelt Rebekka lachend aan de eettafel van haar jarendertigwoning aan de Viaanse Achterstraat.

Meer ruimte
Maar met twee opgroeiende jongens was meer ruimte wel welkom, en die was in de binnenstad moeilijk te vinden. "We hebben een jaar of twee om ons heen gekeken, maar wat er te koop kwam was óf te duur óf moest flink verbouwd worden."

Compleet nieuw dorp
Op weg naar een opdrachtgever zag Rebekka vanaf de A27 het weiland tussen Vianen en Hagestein langzaam maar zeker veranderen in een compleet nieuw dorp. En toen het gezin van een vriendje van jongste zoon Toon als één van de eersten naar Hoef en Haag trok, gingen Rebekka en haar man Youp die optie serieus overwegen.

En om een lang verhaal kort te maken: in november is hun nieuwe huis klaar.

Blog
Maar juist de lange versie van het verhaal inspireerde Rebekka tot een blog. "We hadden geen idee dat er zoveel kwam kijken bij het kopen van een nieuwbouwhuis. Wat ik vooral lastig vond, is om me een beeld te vormen van hoe het eruit gaat zien. Je hebt in het begin alleen de bouwtekening. Door onze ervaringen te delen, hoop ik anderen te helpen."

Tekstbureau
Daarnaast wilde Rebekka zich bekwamen in het bloggen en een website opzetten via Wordpress, zodat ze die ervaring kan toepassen in haar tekstbureau De Taalsmederij.

Aart helpt mee
In het begin was het wel eens zoeken naar onderwerpen en invalshoeken. Oudste zoon Aart bracht dan uitkomst. "Hij bleek goed in het maken van leuke detailfoto's van de bouw en heeft ook weleens een filmpje gemonteerd", vertelt Rebekka.

Koffietentje
Algauw kwam ze in contact met de ontwikkelaar van Hoef en Haag, die enthousiast reageerde op haar blog. "Zij dragen nu af en toe ook onderwerpen aan. Ik heb bijvoorbeeld de uitbaatster van het koffietentje in de Woonwinkel geïnterviewd. Dat soort verhalen wordt best veel gelezen."

Laatste zomer
Intussen geniet Rebekka van de laatste zomer in de binnenstad. "De oplevering van het nieuwe huis is wat vertraagd, maar daar maken we niet zo'n punt van. We moeten ons huidige huis ook nog verkopen, het bord gaat er na de zomer op."

Voorstraat
"Het loopje naar de Voorstraat zal ik straks wel missen, en natuurlijk de mensen die we in de vijftien jaar dat we hier wonen goed hebben leren kennen. Maar we zullen vast wel snel nieuwe contacten leggen. We hebben al veel buren ontmoet tijdens een kijkdag en er is een appgroep. Waar ik me op verheug is het comfort en de duurzaamheid van een nieuwbouwwoning en de ruimte die we straks krijgen. We zitten op een mooie plek, direct aan het water. Nu nog hopen op groene vingers!"

ikganaarhoefenhaag.nl

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }