Vianen gaststad van WK Adoptiekids

  •   312 keer gelezen

VIANEN • Het WK Adoptiekids was afgelopen zaterdag toe aan zijn tiende editie. Inmiddels is sportpark Blankensteijn, dat voor de derde keer op rij werd aangedaan, de vaste basis geworden voor deze sportieve happening die zijn weerga niet kent.

Tien jaar geleden begon het WK Adoptiekids als een kleinschalig voetbaltoernooi waar 120 kinderen actief zijn geweest. De hoop werd destijds uitgesproken dat er ooit door vijfhonderd deelnemers aan zou worden meegedaan. Dat het in de achterliggende jaren is uitgegroeid tot een evenement waar meer dan duizend enthousiaste kinderen tussen 6 en 19 jaar aan meedoen had niemand voor mogelijk gehouden. Bij het WK Adoptiekids staan zowel het voetballen als de ontmoeting van kinderen en adoptieouders uit alle delen van het land centraal.

Volkslied
Het voetbalfeest begon om 10.00 uur met een kleurrijke parade. Alle deelnemers van de 34 vertegenwoordigde landen marcheerden, op de klanken van hun volkslied en voorafgegaan door een vlaggendrager, het hoofdveld op. De tribune zat bomvol, en langs de omheining stonden de mensen rijen dik. Met een ploeg van 124 kinderen presenteerde Zuid Afrika zich als eerste. Er waren ook landen met slechts een handjevol of minder deelnemers, maar het applaus dat op klaterde was er niet minder om.

Met een delegatie van 160 kinderen sloot China het defilé af. Nadat iedereen een plekje op het hoofdveld had gevonden werden vijf deelnemers die alle keren van de partij zijn geweest naar voren gehaald. Zij mochten de openingshandeling voor hun rekening nemen: het rollen van een enorme voetbal van de middenstip naar een van de doelen. Begeleid door het opzwepende ritme van de Utrechtse sambaband Oladom kwam dat tot een goed einde.

En daarna was het tijd om te gaan voetballen. Tussen 11.00 en 16.30 uur werden bijna 325 wedstrijden gespeeld. Na de prijsuitreiking volgde de grote uittocht, want menigeen had een flinke reis naar huis voor de boeg.

Peter Verbeek

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }