• Bij Bart Sanders kan men terecht voor exclusieve maatpakken.
• Bij Bart Sanders kan men terecht voor exclusieve maatpakken. (Foto: Peter Verbeek )

Bart Sanders Maatpakken opent nieuwe locatie

  •   1293 keer gelezen

VIANEN • Sinds kort heeft Bart Sanders Maatpakken de locatie aan de Stuartweg omgeruild voor een nieuw pand aan Clarissenhof 7. In samenwerking met diverse andere ondernemers werd de verhuizing gevierd met een open huis-event.

Sanders ontwikkelde al op jonge leeftijd een voorkeur voor het dragen van kostuums. Nadat hij het verschil tussen een confectie- en een maatpak aan den lijve had ondervonden wilde hij zijn enthousiasme en passie delen met anderen. De eerste stap was om, ambulant vanuit huis, met de particulier, zakenman of bruidegom, een maatpak samen te stellen.

"Ik werk uitsluitend met exclusieve Italiaanse stoffen van Merino-wol en kasjmier", vertelt Bart. "De klant heeft keuze uit honderden behaaglijke, soepel vallende en superzachte stoffen. Daarnaast kan hij kiezen uit knopen, stiksels en voering. Ik begeleid, adviseer en neem de maat, en zo komen we samen tot een uniek en betaalbaar maatpak. Om dat te onderstrepen wordt, als finishing touch, op de binnenkant van het pak de naam van de eigenaar vermeld. Maatkleding is duurzaam, omdat er geen onverkoopbare voorraden worden geproduceerd. Ik werk direct samen met een atelier dat de exclusieve pakken met de hand stikt."

Bart Sanders is bijna 6 jaar geleden gestart met zijn bedrijf. Dankzij zowel de hoogwaardige kwaliteit van zijn maatpakken als een heel verzorgde website groeide zijn klantenkring dusdanig dat hij in 2015 een showroom aan de Stuartweg opende. Uitsluitend op afspraak ontving hij in alle rust klanten uit binnen- en buitenland. Die konden niet alleen een keuze maken uit een grote variëteit aan stoffen, maar ook uit overhemden, stropdassen en manchetknopen. Inmiddels zijn ook in Nederland geproduceerde maatschoenen, met een grote keuze uit leersoorten, kleuren, zolen, stiksels en veters, toegevoegd aan het assortiment.

"Die tweede stap van mijn ondernemerschap was noodzakelijk. Maar al vrij snel bleek dat de ruimte te compact was, waardoor de presentatiemogelijkheden gering waren, de artikelen niet altijd even goed tot hun recht kwamen en er onvoldoende privacy was als afspraken elkaar overlapten", merkt Sanders op.

"In januari van dit jaar heb ik de sleutels van een pas opgeleverde unit aan de Clarissenhof gekregen. De grote glazen pui zorgt voor veel daglicht. Ik heb de tijd genomen om de ruimte naar mijn smaak in te richten, en het resultaat mag er zijn. Ik kan de klanten nu in een sfeervolle en decoratieve ruimte ontvangen."

Bij het open huis-event waren onder andere ook Reijersen van Buuren (horloges), Hans de Goeij (catering), Brederode Wijnkopers, Via Media (webbouwer) en Unicum (bedrijfskleding) van de partij.

Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }