Jelle en Roland winnen Baas BBQ 2019

  •   802 keer gelezen
Foto: Aangeleverd

VIANEN • Jelle Hovens en Roland Schneider zijn winnaar geworden van Baas BBQ 2019. In de finale, die zondagmiddag werd uitgezonden op RTL-4, gingen de kok en worstenmaker van traiteurslagerij De Goeij in Vianen de strijd aan tegen de ervaren cateraars Lindsey Visser en Mart van Bakel, de winnaars van vorig jaar. 

Ook dit keer bereidden Jelle en Roland weer drie heerlijke gerechten. Het eerste gerecht was een eend met diverse bereidingen van biet, spinaziepakketjes gevuld met gerookte en geplukte eendenbout, koriander en crème van spinazie. De suiker werd getrokken van biet.

Daarna volgde een zogenaamde 'Low en slow'-opdracht. Het vlees bestond uit een combinatie van kalfsspareribs, brisket ( de puntborst van het rund) en een hele kip, met daarbij een aantal groentebereidingen, casave salade, ratatouille van gele en groene courgette met pepermarinade, gegrilde fruitsalade van dragon fruit, mango en ananas.

Jelle: "Als extra uitdaging kregen we ook nog een stuk zwaardvis. En de opdracht om een dessert te maken. We hebben een blondie gemaakt met aardbeien en chocolade en daarbij gemarineerde aardbeien in bietensap met Bourbon en een slagroom gezoet met framboos en agave."

Jelle en Roland wonnen een mooi prijzenpakket, bestaande uit twee barbecues, twee terrasheaters, veel Wild Mill Beer, Maza spreads, cadeaucheques van de Makro, diverse Bourbons van Four Roses en een bon voor de Daalder Experience in Amsterdam. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }