CDA Vijfheerenlanden stelt vragen over geschrapte 'lintjesrecepties' op Koningsdag

  •   437 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • CDA Vijfheerenlanden heeft vragen gesteld over de dit jaar geschrapte receptie voor oud-gedecoreerden op Koningsdag. 

In onder meer de voormalige gemeente Vianen was het een traditie om mensen die ooit een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, uit te nodigen voor een oranjereceptie op Koningsdag. Dit is dit jaar op de schop gegaan. Als reden gaf de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden onder meer aan dat het vanwege de privacywet niet meer mogelijk was om de mensen die in het verleden een koninklijke onderscheiding hebben gekregen, hiervoor uit te nodigen. De gemeente mag haar adressenbestand niet gebruiken om deze mensen hiervoor een brief te schrijven, zo liet Vijfheerenlanden weten. 

Kees Bel van CDA Vijfheerenlanden vindt dit een gemiste kans. "Het was de gewoonte in Leerdam en Vianen om degenen die in vorige jaren een koninklijke onderscheiding hadden gekregen, ook altijd uit te nodigen rondom Koningsdag en dat is dit jaar niet gebeurd. Het krijgen van een lintje moet geen eenmalige waardering zijn, maar we moeten deze vrijwilligers ook elk jaar nog een keer in het zonnetje kunnen zetten op een manier dat ze ook elkaar kunnen ontmoeten. Wij hebben diverse signalen gekregen dat dit dit jaar heel erg is gemist door deze mensen. Daarom vragen we daar extra aandacht voor bij het college." 

CDA Vijfheerenlanden vindt dat waardering voor deze lintjesdragers "blijvend moet zijn". Daarom wil de partij precies weten waarom "de goede gewoonte om oud-gedecoreerden uit te nodigen voor een samenzijn rondom de festiviteiten van Koningsdag" is geschrapt. Ook willen de christendemocraten weten of het college volgend jaar wél een bijeenkomst gaat organiseren voor deze groep mensen. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }