Vijfheerenlanden schakelt hulp inwoners in bij zoektocht nieuwe burgemeester

  •   336 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • De zoektocht naar een nieuwe, vaste burgemeester voor Vijfheerenlanden is gestart. Tijdens een speciale raadsvergadering op donderdag 16 mei krijgt de commissaris van de Koning de opgestelde profielschets overhandigd. Hierin zijn ook de reacties van de bijna achthonderd inwoners verwerkt die via de online enquête hun mening hebben gegeven over de gewenste eigenschappen van de nieuwe burgemeester. Maar, inwoners krijgen nog meer gelegenheid om hun wensen kenbaar te maken: de raad gaat namelijk op meerdere plekken in de regio het gesprek aan over de eigenschappen die de nieuwe burgemeester moet hebben. 

Op basis van de profielschets – een soort vacaturetekst – gaat de commissaris van de Koning ondertussen op zoek naar geschikte kandidaten. Een zogenaamde vertrouwenscommissie – bestaande uit raadsleden – voert vervolgens sollicitatiegesprekken met kandidaat-burgemeesters. Om deze raadsleden bij deze gesprekken te helpen, gaan ze de komende periode in gesprek met bewoners. Hoewel er al een enquête heeft plaatsgevonden, hecht de raad toch veel waarde aan deze extra gesprekken, zo laat gemeente Vijfheerenlanden weten. Ze vormen namelijk belangrijke handvatten voor de sollicitatiegesprekken die later dit jaar gevoerd zullen gaan worden.

In de afgelopen weken is een afvaardiging van de raad al in gesprek geweest bij de Open Eettafel in Lexmond, de koffieochtend in Huis ter Leede in Leerdam en is een aantal raadsleden gastvrij ontvangen bij ASVZ-locatie Lingebolder in Leerdam. Mensen die ideeën hebben over activiteiten waar de raad de komende tijd ook bij aan kan schuiven om in gesprek te gaan over de burgemeesterspost, kunnen hun suggesties doorgeven aan Joost-Jan Kool via j.kool@vijfheerenlanden.nl. 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }