• Als de raad akkoord gaat, krijgt Vijfheerenlanden een Kunst- en Cultuurfonds.
• Als de raad akkoord gaat, krijgt Vijfheerenlanden een Kunst- en Cultuurfonds.

Vijfheerenlanden krijgt Kunst- en Cultuurfonds

  •   143 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Gemeente Vijfheerenlanden krijgt een eigen Kunst- en Cultuurfonds. Dat maakte portefeuillehouder Christa Hendriksen dinsdag bekend tijdens het persgesprek.

"In het college hebben we er een besluit over genomen, nu gaat er een voorstel naar de raad. We hopen dat in juni te bespreken." Leerdam beschikte in het verleden al over een dergelijk fonds. Als de raad straks akkoord gaat, wordt het nu ook in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden ingevoerd.

Snel handelen
Jaarlijks wordt er 40.000 jaar in het fonds gestort waarmee allerlei initiatieven ondersteund kunnen worden. "Het gaat om de cofinanciering van culturele initiatieven in de meest brede zin van het woord: podiumkunst, muzikale evenementen, beeldende kunst, de ontwikkelingen van een kunstroute, noem maar op."

"Op deze manier hopen we initiatieven een steuntje in de rug te geven om zo het culturele klimaat te bevorderen. Als we straks dat fonds hebben, kunnen we snel handelen als mensen met plannen komen."

Voorwaarden
Aan het verkrijgen van een bijdrage zijn voorwaarden verbonden. Zo benadrukt het college dat uit het fonds niet alle kosten van een evenement betaald kunnen worden, maar dat er sprake moet zijn van 'cofinanciering'.  

André Bijl 

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }