HEMA Vianen heropend
HEMA Vianen heropend (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

HEMA Vianen weer feestelijk geopend met 'sterkste plafond van Nederland'

  •   1093 keer gelezen

VIANEN • HEMA Vianen heeft zaterdag haar deuren weer geopend. Halverwege maart zakte het plafond van de winkel plotsklaps naar beneden. Klanten die op die bewuste vrijdagochtend aanwezig waren in het pand kregen de eer om de officiële opening te doen.

Toen HEMA-filiaalmanager Corné Vermaas op vrijdag 15 maart een belletje kreeg dat het plafond van de vestiging in Vianen naar beneden was gekomen, dacht hij dat het om een paar systeemplaten ging. Over een week zijn we weer open, schatte hij, terwijl hij zich naar de Vrijstad haastte. Dat bleek te optimistisch. Het complete systeemplafond én het brandwerende materiaal daarachter was naar beneden gekomen. Hij toont een filmpje van de ruimte net na het ongeluk, te zien is een duistere, stoffige ravage. Het stalen raster van het plafond steunt nog net op de schappen. Hier en daar bungelt een kabel, systeemplaten liggen overal. Medewerkster Annemieke Veen stond achter de kassa toen het gebeurde. Te keuvelen met klanten. "Opeens was daar een hele raar, eng geluid en ik zag het complete plafond golven. Automatisch begon ik te gillen: iedereen eruit, iedereen eruit."

Er vielen geen gewonden. De meeste aanwezigen haastten zich op tijd het pand uit, twee klanten volgden later: zij waren tussen de schappen door de hurken gegaan en hadden uiteindelijk ook niets. Behalve schrik, veel schrik. Veen vertelt eerlijk: "Ik had de twee dagen daarna nergens last van, de derde dag moest ik de hele dag huilen." Er werd later een bijeenkomst georganiseerd voor de HEMA-medewerkers en de aanwezige klanten – voor zover deze opgespoord konden worden. Vermaas: "Dat was goed. We hebben gevraagd of er mensen waren die hulp nodig hadden. Maar het was vooral fijn om even met elkaar te zijn en erover te kunnen praten. Het is ontzettend vervelend dat dit is gebeurd, we willen dat iedereen zich veilig voelt in de winkel."

De afgelopen weken werd er door het HEMA-team en ook medewerkers vanuit andere filialen keihard gewerkt om de winkel weer te vullen. Er is een compleet nieuw plafond in het pand aangebracht. Over de oorzaak van het ongeluk, wil Vermaas niet teveel zeggen. Dat is vooral een zaak voor de verzekeringsmaatschappijen. Het nieuwe plafond is in ieder geval solide als wat, verzekert hij. "Ik heb er zelf bij gestaan, toen ze het aanbrachten. Het is nu het sterkste plafond van Nederland. Er hebben allerlei bouwkundige ingenieurs naar gekeken." Tijdens de herstelwerkzaamheden kreeg HEMA veel hartverwarmende reacties. Veen: "Er waren zelfs mensen die zich bij mij verontschuldigden, omdat ze naar de HEMA in Nieuwegein zijn gegaan. Mensen hebben ons echt gemist, dat is ook wel weer fijn om te merken."

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }