• Roland Schneider (l.) en Jelle Hovens.
• Roland Schneider (l.) en Jelle Hovens. (Foto: Dick Aanen)

Jelle en Roland naar finale Baas BBQ

  •   1168 keer gelezen

VIANEN • Jelle Hovens en Roland Schneider zijn doorgedrongen tot de finale van het RTL4-programma Baas BBQ. Het succesvolle duo werkt respectievelijk als kok en als worstenmaker bij Traiteurslagerij De Goeij aan de Voorstraat in Vianen.

"De programmamakers willen barbecue naar een hoger niveau tillen', zegt Jelle. Hij vormde met Roland een hecht duo, dat heel goed op elkaar ingespeeld bleek. Ze rolden gemakkelijk door de voorrondes. "Tijdens de kwartfinale moesten wij een gerecht maken, geïnspireerd op een gerecht van gastchef Lars Scharp. Het was een gerecht met tarbot, gerookte boter, oester, prei en knolselderij."

De beoordeling van de gerechten van de jury vond plaats op basis van smaak, creativiteit en presentatie. "Men was lovend over de manier waarop wij de vis hadden bereid. Alle gerechten waren heel mooi gaar. Het enige kritiekpunt was dat er nog wat meer rooksmaak aan had mogen zitten." Ook was de jury enthousiast over de tweede opdracht: een stoofpotje met lamsvlees en asperges. Bij het maken van dit gerecht kwamen ook de kwaliteiten van Roland heel goed van pas.

Volgens Jelle was het best wel een nerveuze toestand onder het toeziend oog van een camera en een presentator die tijdens de opdracht vragen stelde. "Wat lastig was aan de eerste opdracht was dat we gebruik moesten maken van een Pellet Grill, waar we allebei nog nooit mee hadden gewerkt. De barbecue wordt aangemaakt met geperste houtvezels. Je maakt gebruik van één hittebron. Het vergt heel wat vakmanschap om zowel het vlees als de groenten precies op tijd gaar te krijgen vervolgens ook nog eens netjes te presenteren.'

Smaakcombinaties
Ook voor Roland was het was deelname aan de wedstrijd een interessante ervaring. "Ik heb veel geleerd van Jelle, die heel creatief is met verschillende smaakcombinaties. Maar gelukkig pakte het allemaal veel beter uit dan ik had verwacht."

De halve finale van Baas BBQ wordt uitgezonden op zondag 19 mei vanaf 17.00 uur bij RTL4. De uitzending van de finale is op zondag 2 juni.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }