'Viaanse' Oranjerecepties op de schop

  •   795 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • In de voormalige gemeente Vianen was het een traditie om mensen die ooit een koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, uit te nodigen voor een oranjereceptie op Koningsdag. Dit gaat op de schop: in Everdingen en Zijderveld gaan de oranjeverenigingen eigen recepties organiseren. In de stad Vianen is de complete oranjereceptie voor oud-gedecoreerden van de baan. Ook Hagestein heeft er geen onderdeel van gemaakt in haar programma. 

De nieuwe privacywet speelt ook een rol bij dit geheel. Gemeente Vianen nodigde de oud-gedecoreerden altijd per brief uit voor de traditionele oranjereceptie op het gemeentehuis. Maar: volgens de nieuwe privacywet mogen gemeenten voor dit doel geen gebruik meer maken van de basisadministratie. Schriftelijk uitnodigen kan dus niet meer. 

Oranjevereniging Everdingen en Oranjevereniging Zijderveld organiseren op Koningsdag zelf recepties voor mensen uit deze kernen die ooit een lintje hebben gekregen. 

In Everdingen zijn oud-gedecoreerden welkom voor een ontbijt op zaterdag 27 april, dit begint om 09:00 uur. Ze zijn ook in het bijzonder uitgenodigd voor de start van Koningsdag om 10:00 uur bij de feesttent op het veld aan de Graaf Florisstraat/Graaf Huibertlaan.

Oranjevereniging Zijderveld heeft gedecoreerden en leden van verdienste wonend in Zijderveld uitgenodigd voor de oranjereceptie en aubade. Ook inwoners zijn uitgenodigd voor de aubade die om 11:15 uur plaatsvindt bij verenigingsgebouw De Krooshof.

Oranjevereniging Vianen heeft uit kostenoverwegingen moeten besluiten om alleen de 'nieuw' gedecoreerden uit Vianen uit te nodigen voor de oranjereceptie, zij zijn welkom in zalencentrum 't Klooster. In Vianen vindt dus geen oranjereceptie voor oud-gedecoreerden plaats in het gemeentehuis in Vianen. Inwoners zijn uiteraard wel uitgenodigd voor de aubade om 12:00 uur voor het gemeentehuis op de Voorstraat.

Oranjevereniging Hagestein heeft besloten dat de aubade of oranjereceptie geen onderdeel zal zijn van het dagprogramma.
 

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }