Foto: nl.123rf.com

Vijfheerenlanden investeert in sporten voor mensen met een beperking

  •   195 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Gemeente Vijfheerenlanden gaat samenwerken met gemeenten IJsselstein, Houten, Nieuwegein en Lopik op het gebied van aangepast sporten. De betrokken wethouders zetten maandag 25 maart hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst.

Samen investeren de gemeenten in een verbetering van het sportlandschap voor mensen met een beperking. Onder andere door zich aan te sluiten bij het initiatief 'Uniek sporten': hét landelijk online platform dat sporten en bewegen voor mensen met een beperking toegankelijker maakt.

Voor mensen met een beperking is het vaak nog niet vanzelfsprekend om dicht bij huis een sport of beweegactiviteit te vinden die bij ze past. Het aanbod in de buurt is niet altijd toegankelijk, faciliteiten en materialen ontbreken of er is geen geschikt vervoer. Om hier verandering in te brengen gaat er in de regio Lekstroom - waar Vijfheerenlanden sinds de herindeling ook onder valt - een regio-coördinator aangepast sporten aan de slag. Deze coördinator zal meer samenwerking binnen het regionale netwerk aangepast sporten stimuleren en ervoor zorgen dat kennis wordt gedeeld. Daarnaast wordt er ingezet op het creëren van een optimale dekking van beweeg- en sportactiviteiten voor mensen met een beperking in de regio Lekstroom. 

De eerste stap is al gezet: het sportaanbod voor mensen met een beperking in de samenwerkende gemeenten wordt geïnventariseerd en inzichtelijk gemaakt op de website en de app 'Uniek sporten' van het Fonds Gehandicaptensport. De inwoners van de vijf gemeenten kunnen zo op een eenvoudige manier bekijken wat er in hun regio allemaal mogelijk is. 

Op maandag 25 maart geeft sportvereniging De Recreanten uit Vianen voor alle aanwezigen en de wethouders van de betrokken gemeenten een demonstratie van verschillende beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Zie ook dit eerdere artikel over vereniging De Recreanten. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }