• De clubkampioenen van dit jaar.
• De clubkampioenen van dit jaar. (Foto: Aangeleverd)

Nieuwe kampioenen bij BC Vianen

  •   453 keer gelezen

VIANEN • Pascal en Miranda Overbeek wisten zondag 10 maart tijdens de clubstrijd van Badminton Club Vianen de helft van hun titels van vorig jaar te prolongeren.

De club mocht een aantal nieuwe kampioenen huldigen.

Bij de herendubbel eindigden Pascal Overbeek en Jorn Steehouder, evenals vorig jaar, op de eerste plaats. Zij werden op de voet gevolgd door Gert Olivier en Ron de Coo, die van Pascal en Jorn verloren met 16-14 en 21-20.

Vorig jaar zegevierden Miranda Overbeek en Jolanda Verkijk bij de damesdubbel. Dit jaar speelde Miranda met Angela Steehouder, en Jolanda met Nicole Stroo-van Westenbrugge. De poulewedstrijd tussen deze dames eindigde in een gelijkspel (21-18, 13-21), maar doordat Jolanda en Nicole één set verloren tegen Niomi Grollée en Marieke de Groot, en Miranda en Angela verder overal ongeslagen waren, eindigden Miranda en Angela op de eerste plaats, gevolgd door Jolanda en Nicole.

Mixpartijen
Bij de mixpartijen werden de titelverdedigers Pascal en Miranda Overbeek in de poule uitgeschakeld door Ron de Coo en Jolanda Deley. Ondanks dat deze poulewedstrijd in gelijkspel eindigde (15-10, 13-15) wonnen Ron en Jolanda de poule, omdat zij in de andere poulewedstrijden ongeslagen waren en Miranda en Pascal één set hadden verloren tegen Gaby en Niomi Grollée.

De finale was een spannende driesetter, waarin Nicole Stroo en Floris de Zeeuw een maatje te groot waren voor Jolanda en Ron: zij wonnen met 21-4, 20-22 en 21-14.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }