Fotostudio Marks

Start kaartverkoop Watertheater Everdingen

  •   469 keer gelezen

VIANEN • Voor het Viaanse Waterjaar maakt theatermaakster Kirsten Robben een unieke locatievoorstelling 'Watertheater Everdingen' in en rond Fort Everdingen.

Kirsten Robben is een oude bekende in Vianen. In 2015 maakte zij haar succesvolle afstudeervoorstelling 'WEG', waarbij de oude Lekbrug als decor diende. Ook maakte zij de voorstelling 'Vrouwen van Amaliastein'. Kirsten wil vooral mensen verbinden in de Vijfheerenlanden door kunst en cultuur. Vanuit die gedachte heeft ze LINK Locatietheater opgericht.

Het publiek maakt bij de voorstelling 'Watertheater Everdingen' een spectaculaire rondreis langs vijf locaties waar vaak verrassende combinaties van spelers optreden. Dansers met de lokale slagwerkgroep, spelers met en zonder beperking, mensen van verschillende leeftijden uit verschillende dorpen: samen vertellen ze verhalen over het water als vijand én verdedigingsmiddel. Verhalen over waterpret en te water laten. Verhalen van bewoners uit Everdingen en omstreken. Verhalen die tot leven worden gebracht door een unieke samenwerking met inwoners uit de Vijfheerenlanden en regionale verenigingen. Met als resultaat verschillende scènes waarin allerlei kunstdisciplines op een bijzondere manier samenkomen.

'Watertheater Everdingen' speelt op vrijdag 17, zaterdag 18, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Tickets zijn vanaf nu te koop via de website. Vrijwilligers zijn overigens nog welkom, zij kunnen zich melden via productie@linklocatietheater.nl.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }