Foto: PR Citymarketing Vianen

Twintig winnende 'waterfoto's' te zien aan de Viaanse Lekdijk

  •   473 keer gelezen

VIANEN • Op de Viaanse Lekdijk is sinds maandag de fototentoonstelling 'Vianen en Water' te zien. Deze buitenexpositie is de opvolger van de twintig grote foto's over de Nieuwe Hollandse Waterlinie 'Lek en Linie' die eerder te zien waren.

Zowel wandelaars als fietsers kunnen de route van circa 9 kilometer volgen tussen de Hofpoort in Vianen en Fort Everdingen. 'Vianen en Water' maakt onderdeel uit de activiteiten voor het waterjaar Vrijstad Vianen, dat tot en met juni dit jaar loopt. Half april 2019 volgt nog één wisselexpositie, zodat de Lekdijk het eerste half jaar het decor blijft voor foto's over het thema water.

Vianen en Water
Vianen is onlosmakelijk verbonden met het water. Dat blijkt uit de prachtige recreatieplassen, grachten, sloten, inundatiekanalen, sluizen en het Merwedekanaal. En natuurlijk maakt rivier de Lek een belangrijk onderdeel uit van de identiteit van Vrijstad Vianen. Voor het thema 'Vianen en Water' mochten dit keer (amateur)fotografen mee doen aan een fotowedstrijd. In totaal werden er 121 foto's ingestuurd door 27 personen. Hiervan werden er twintig winnende foto's geselecteerd van twaalf fotografen. De fotografen zijn Cock van de Wetering, Greet Boere, Danique van Oort, Hans Faasse, Bart Smulders, Job van de Groep, Henk Broer, Marijke van Zwienen-Durwael, Jan Renes, Rob Jansen, Joep Poot en Femke van der Weerd. Zij maakten prachtige plaatjes, onder andere van de Oude Lekbrug, de uiterwaarden, recreatieplas de Put en rivier de Lek. Het verhaal achter elke foto is te vinden op deze website.                                                                                                                                        
Waterjaar
De tentoonstelling 'Vianen en Water' maakt onderdeel uit van het Waterjaar Vianen. Het Waterjaar bestaat uit een reeks activiteiten en evenementen die alles te maken heeft met water. Door de Lek, de prachtige recreatieplassen, grachten, sloten, inundatiekanalen, sluizen en het Merwedekanaal is te zien dat Vianen onlosmakelijk verbonden is met het water. Vianen toont met het Waterjaar haar identiteit en brengt met de tentoonstelling een ode aan de Lek, waarachter de Vrijstad is verrezen.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }