Foto: nl.123rf.com

Open dag bij bevers van scouting Batenstein

  •   keer gelezen

VIANEN • De bevergroep van scouting Batenstein uit Vianen houdt komende zaterdag 12 januari een open dag. Kinderen van vijf tot zeven jaar zijn 's morgens welkom op het scoutingterrein aan de Beukenlaan – naast de ijsbaan. Kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar zijn zaterdag welkom


De bevergroep bestaat pas een paar maanden. "In september hebben we deze groep opgericht. In de jaren negentig waren er bij de scouting Batenstein ook al bevers actief. Op een gegeven moment is die groep opgeheven. De afgelopen periode hebben we er met een paar mensen over gesproken dat het toch wel heel erg leuk zou zijn om weer een bevergroep te starten. In september zijn we begonnen", vertelt leidster Anne van Wiggen.

Inmiddels telt de bevergroep vijf vaste leden, bovendien zijn er enkele kinderen die regelmatig langskomen om te kijken of ze de scouting leuk vinden. "De sfeer is uitstekend, de kinderen hebben het prima naar hun zin. Het zou mooi zijn als er nog wat meer kinderen bij komen, zeker ook een paar meisjes. Ons doel is om uiteindelijk een groep van ongeveer vijftien kinderen te vormen."

De vier leidsters zorgen op zaterdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur - de vaste ochtend voor de bevers - voor een breed aanbod aan activiteiten. "We doen spelletjes en knutselen vaak. Laatst hebben we vetbollen gemaakt voor de vogels. En daarnaast beginnen we ook al met de échte scoutingtechnieken. Onlangs hebben we een heus kampvuur gemaakt. Uiteraard hebben we toen ook spekkies geroosterd op het vuur. De kinderen vonden het geweldig. Bij mooi weer gaan we zoveel mogelijk naar buiten. Als dat niet mogelijk is, gaan we aan de slag in ons clubgebouw."

Volgens Anne van Wiggen kunnen kinderen die echt 'gegrepen' worden door de scouting jarenlang terecht bij Batenstein. "Na de bevers krijgen we de welpen voor jeugd van zeven tot elf jaar, daarna de scouts van elf tot vijftien jaar en dan de explorers van 15 tot 18 jaar." Daarna volgt de speltak van de Rover Scouts en voor volwassenen van 23 jaar en ouder is er de stamgroep. En zelfs voor de 50-plussers is er nog een aparte groep. "Wat dat betreft kun je bij ons een leven lang terecht", lacht de leidster van de bevers.

Volgens haar is het zeker de moeite waar om lid te worden van scouting Batenstein. "Vooral omdat het aanbod aan activiteiten zo breed is. We doen echt van alles en gaan waar mogelijk lekker buiten aan de slag met spelletjes en allerlei scoutingtechnieken. Daarnaast vinden we de sociale contacten heel belangrijk. Voor iedereen is er bij ons een plekje en ieder kind krijgt volop aandacht."

Komende zaterdag kunnen kinderen van vijf tot zeven jaar – desgewenst mét hun ouders - terecht op de open dag van de bevers die duurt van 10:00-12:00 uur. "We zijn druk bezig om een leuk programma samen te stellen. We gaan spelletjes doen en allerlei andere activiteiten waar bezoekers makkelijk bij aan kunnen sluiten. We gaan er een reuzegezellige morgen van maken." Aanmelding vooraf is niet verplicht. Eventuele vragen over de open dag kunnen gesteld worden via bevers@batenstein.nl.

Kinderen die niet in de 'beverleeftijd' vallen, maar wel belangstelling hebben voor de scouting mogen een keertje komen kijken op de dag dat hun speltak actief is.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5