• Madeleine Verbon: 'De darmen kunnen de oorzaak zijn van veel klachten die mensen ervaren.'
• Madeleine Verbon: 'De darmen kunnen de oorzaak zijn van veel klachten die mensen ervaren.' (Foto: Dick Aanen)

Madeleine Verbon start praktijk Juiste Voeding

  •   keer gelezen

HOEF EN HAAG • Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding. Deze bekende uitspraak van de Griekse filosoof Hippocrates is het levensmotto van Madeleine Verbon (32), die dit najaar in haar nieuwe woning in Hoef en Haag een praktijk is gestart als orthomoleculair diëtist, darmdiëtist en natuurgeneeskundige. Met de toepasselijke naam: Juiste Voeding.


Madeleine gaat bij de advisering van voedingsadviezen een stapje verder dan andere diëtisten. "Ik richt me op de oorzaken van lichamelijke klachten van waaruit een optimaal en persoonlijk voedingsadvies ontstaat. Een individueel voedingsadvies op maat waarbij het zelf genezende vermogen van het lichaam geactiveerd wordt."

Ze maakt gebruik van de helende werking van voeding en richt zich op een optimale darmgezondheid. "De darmen kunnen de oorzaak zijn van veel klachten die mensen ervaren. Een goede gezondheid start dan ook in de darm."

Ziekte van Crohn
Madeleine weet waar ze over praat. Op haar achttiende jaar werd bij haar de diagnose ziekte van Crohn gesteld, waarbij sprake is van een chronische ontsteking aan het maagdarmkanaal. Het was een moeilijke periode. "Ik moest jarenlang zware medicatie slikken die voor nare bijwerkingen zorgden. Maar ik knapte er niet van op. Artsen vertelde mij dat ik maar moest leren leven met goede en slechte periodes in mijn leven."

Ze nam er geen genoegen mee. Tijdens haar studies ontdekte ze de helende werking van voeding. "Ik ontdekte dat veel gezondheidsklachten hun oorsprong vinden in de darmen. Door de oorzaken te achterhalen van de ontstekingen in de darm, de juiste voeding en supplementen verdwenen mijn klachten en leef ik inmiddels al 8 jaar medicijnvrij.

GGZ
Madeleine werkte hiervoor in diverse ziekenhuizen en 12 jaar bij de medische dienst in een GGZ instelling. Hierdoor heeft ze brede ervaring opgedaan met diverse doelgroepen, lichamelijke en psychische aandoeningen. Veelvuldig heeft ze hier gezondheidsklachten, eetproblemen, voedselallergieën en darmklachten behandeld. "Ook daar heb ik gezien dat verbetering van leefstijl, voeding en een positieve mindset veel gezondheidswinst kan opleveren." Madeleine was tevens als projectleider betrokken bij een screeningsinstrument (SNAQ) om ondervoeding sneller te signaleren en te behandelen.

Praktijk
In haar praktijk Juiste Voeding helpt Madeleine mensen bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij ondergewicht en overgewicht. Maar vooral ook bij darmklachten zoals buikpijn, diarree, obstipatie, PDS, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ook helpt ze vrouwen die problemen hebben met de overgang, migraine, PMS en menstruatieproblemen, optimale voeding bij zwangerschap en bij borstvoeding. "Verder kunnen mensen bij mij terecht die te maken hebben met emotie eten, eetbuien en boulimia."

Madeleine volgt de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van voeding en maakt gebruik van bloed, - speeksel- en ontlastingstesten om de oorzaken van klachten te achterhalen.

Madeleine gaat mensen vooral online begeleiden, via een Skype-verbinding. "Dat biedt een groot voordeel voor mensen die weinig tijd hebben." Sinds november heeft Madeleine een mooie uitgebreide website. Met veel tips, een gratis e-book en interessante blogs. "Want ik vind dat gezond eten een feestje moet zijn, leuk, lekker en makkelijk."

Meer informatie over de praktijk Juiste Voeding op de site:


http://www.juistevoeding.nl

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier