• Vreugde bij stichting Herbouw Wipkorenmolen. Na afloop wordt er getoost met verantwoordelijk wethouder Harry van Tilburg.
• Vreugde bij stichting Herbouw Wipkorenmolen. Na afloop wordt er getoost met verantwoordelijk wethouder Harry van Tilburg.

Unanieme steun in Vianen voor subsidie Wipkorenmolen

  •   591 keer gelezen

VIANEN • Grote opluchting bij de leden van stichting Herbouw Wipkorenmolen in Vianen. Na een periode van grote onzekerheid ging de gemeenteraad van Vianen dinsdagavond uiteindelijk unaniem akkoord met het verlenen van een subsidie van bijna 150.000 euro voor de herbouw van de molen uit 1691. 

Er bestaan al jaren plannen voor de herbouw van de molen uit 1691. Kosten: ongeveer 1,2 miljoen euro. Ondanks het sympathieke doel om de wipkorenmolen te herbouwen en de grote betrokkenheid van enkele bestuursleden was de gemeente tot voor kort van mening dat de stichting te weinig vooruitgang boekte bij het binnenhalen van sponsorgelden. Een toetsing door een accountant eerder dit jaar liet zien dat de financiële dekking te beperkt was, aangezien de meeste sponsoring uit materiaal of arbeidsuren bestaat. 

Stichting Herbouw Wipkorenmolen is in augustus en september bij het college en alle fracties op bezoek geweest om te laten zien dat het project wel degelijk kans van slagen heeft. Het college is daar inmiddels ook van overtuigd, alhoewel de vraagtekens over het welslagen van het project nog niet zijn weggenomen. 

Tot deze zomer viel de subsidieverlening onder de verantwoordelijkheid van wethouder André Landwehr (VVD). Hij werd in juni wethouder in De Bilt. Zijn vervanger Harry van Tilburg is toch iets ontvankelijker voor de argumenten van de stichting.

Alleen de VVD sputterde dinsdagavond nog wat tegen. De overige fracties zijn lovend over het project. 

Het moet vooral een mooie avond zijn geweest voor good-old Piet Kastelein. Hij strijdt al sinds 1994 voor herbouw van de molen. 

Later meer...

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }