• Roland Schneider en Hans de Goeij met hun drie prijzen.
• Roland Schneider en Hans de Goeij met hun drie prijzen. (Foto: Aangeleverd)

Gildeslager De Goeij in de prijzen

  •   576 keer gelezen

VIANEN • Traiteurslagerij De Goeij uit de Voorstraat in Vianen kwam uitstekend voor de dag tijdens het evenement 'Arnhem Rookworststad'. De Viaanse gildeslager won drie bekers.

Arnhem Rookworststad is een vakwedstrijd die geldt als de grootste Gelderse rookworstwedstrijd van ons land. Volgens Hans de Goeij is het evenement begonnen als keuring van de Gelderse rookworst en van lieverlee uitgegroeid tot een vakwedstrijd, waarbij ook gekeken wordt naar productinnovatie en de toepassingen van de rookworst.

Zo'n 130 ambachtelijkse slagers doen mee in verschillende categorieën. Wie 99 of 100 punten scoort, verdient een gouden beker.

Ster
"Om die te halen, mag je een klein foutje maken: een luchtgaatje in de worst of een touwtje dat niet perfect is opgebonden. Wie foutloos is, ontvangt een ster. De over-all kampioen gaat met de bronzen rookworst naar huis."

De Goeij won goud voor z'n fijne én grove rookworst, terwijl hij voor zijn productvernieuwing goud mét ster in de wacht sleepte voor een worst met chilipepers en cheddarkaas.

Waardering
"Prachtig die waardering. Een erkenning voor het vakmanschap van onze rookworstenmaker Roland Schneider. Hij is nog jong, maar kan zich nu al meten met de grote mannen. En natuurlijk ook een bekroning voor ons bedrijf. Zo'n wedstrijd laat zien waar je staat met je product."

Ook de klanten profiteren van het vakmanschap van de slagerij. "We verkopen precies dezelfde worst in de winkel. Alleen maken ze daar deel uit van het productieproces: het touwtje wordt door de machine afgeknipt. Bij wedstrijden doen we dat met de hand. Het zal de klant 'worst' wezen of het touwtje een fractie te lang is, maar bij de wedstrijd kost dat punten."

In de toekomst gaat De Goeij op dezelfde voet verder. "Het blijft een uitdaging om mooie producten te maken. We proberen ons steeds te verbeteren."

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }