• Simon Timmerman tijdens de trouwerij.
• Simon Timmerman tijdens de trouwerij. (Foto: RTL )

Simon Timmerman over zijn Married At First Sight-avontuur

  •   keer gelezen

VIANEN • Hoe de experts van Married At First Sight erbij kwamen om hem - extravert, ambitieus, direct - aan de introverte ICI PARIS-medewerker Anthony te koppelen: Simon Timmerman (33) weet het nog steeds niet. Maar, een leuk avontuur was de deelname aan het tv-programma wel.


Hij komt binnen met Martijn, zijn 'nieuwe' vriend. Dat het maar even meteen duidelijk is: de koppelpoging van de bij het RTL-programma Married At First Sight betrokken experts is jammerlijk gefaald. Maar, zegt Simon Timmerman: "Ik heb door dit programma heel veel geleerd over wat voor partner ik wil en wat goed bij me zou passen. Toen ik Martijn ontmoette, dacht ik wel: oh ja, dit klopt wel."

Een gevoel dat hij direct miste bij Anthony met wie hij in het tv-programma Married At First Sight in het huwelijksbootje stapte. "Ik heb het meteen de avond van het huwelijk ook wel uitgesproken. Ik zou er niet zijn blijven plakken na een avond in de kroeg." Hij lacht. "Dat hebben ze natuurlijk weggeknipt, want dat zou de spanning wel een beetje weghalen. Aan de andere kant had ik me wel erg voorgenomen om niet meteen op de eerste indruk af te gaan." Dus de moed meteen opgeven, wilde hij ook niet. "Ik dacht wel: er moet wel heel wat gebeuren, wil dit gaan werken. Aan de andere kant was ik benieuwd naar het experiment, daar wilde ik vol voor gaan. Maar hoe verder we in het programma kwamen, hoe minder ik de match begreep. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat ik extravert ben en Anthony introvert. Het is op zich logisch om dat te koppelen. Maar ja, dan moeten er verder wel een beetje raakvlakken zijn." En die bleken pijnlijk afwezig.

Avontuur

Simon Timmerman. Hij is iemand met het hart op de tong. Vrolijk, nieuwsgierig en ambitieus. Hij werkt bij COC Midden-Nederland en sinds kort ook bij stichting Art.1 Midden Nederland (MN), een expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken. Deelname aan een programma dat liefdesmatches maakt op basis van de wetenschap, leek hem een intrigerend avontuur. Acht weken lang keken steeds ruim een miljoen mensen naar Married At First Sight.

In het programma maken vier experts - een bioloog, seksuoloog, theoloog en psycholoog - liefdesmatches op basis van de wetenschap. Potentiële deelnemers moeten vooraf talloze vragenlijsten invullen. Uiteindelijk zien de matches elkaar op hun trouwdag. Ze gaan met elkaar op huwelijksreis en uiteindelijk mogen ze beslissen of ze het huwelijk doorzetten of niet. Simon: "Ik ben er heel reëel ingestapt, de kans dat ze echt je droompartner vinden, is natuurlijk erg klein. Maar ja, ik dacht ook: wie weet."

Zijn ouders hielden ondertussen hun hart vast. Waar zou hun zoon zich nu weer in storten? Simon, met een brede lach: "Ja, dat was wel een dingetje. Vooral mijn moeder zag het niet zo zitten. Ze was niet alleen bang voor de eventueel negatieve reacties. Ze vroeg zich ook af of het instituut huwelijk wel voor zoiets gebruikt moet worden. Nu zegt ze natuurlijk dat ze daar gewoon gelijk in heeft gekregen."

Maar, hij ziet Anthony simpelweg niet als zijn ex-man. "We hebben geen relatie gehad." Fronst zijn wenkbrauwen. "Gek om te zeggen, want we zijn wel getrouwd geweest. Maar toch, we hebben niet eens echt goede gesprekken gevoerd. En een huwelijk waarbij je meteen vooraf ook de scheiding al regelt, noem ik toch niet echt een huwelijk." En de reacties? "Ik had me daar vooraf wel een beetje op voorbereid, het zijn toch twee mannen die trouwen. Maar, ik heb geen negatieve reacties daarover gezien. In dat opzicht ben ik erg trots op Nederland."

Camera's

Ondanks de mislukte match, genoot Simon wel van de opnames. "Je moet ook niet meedoen aan zo'n programma als je daar niet van houdt." Hij roemt ook het hele team rondom het RTL-programma. "Ik heb daar hele leuke mensen ontmoet, die ik nog steeds wel spreek. En ze hebben nooit ergens moeilijk over gedaan, ik heb nooit iets hoeven doen dat ik echt niet wilde." Zelfs zijn nieuwe relatie geheim houden, hoefde hij ook niet. "Ze vroegen wel of ik het niet op social media wilde zetten, maar dat snapte ik wel." Immers: Simon ontmoette zijn huidige vriend, precies tussen de opnames - deze waren eind vorig jaar - en de uiteindelijke uitzendingen - maart en april - in. "Ik heb het direct verteld, de eerste avond al. Want ik dacht, anders wordt het een dingetje."

Ze keken uiteindelijk bijna alle afleveringen samen. Alleen juist de 'huwelijksuitzending' niet. Martijn zegt: "Toen zat ik dus alleen thuis te kijken. En dat is wel raar, dat je dan die shots ziet dat ze elkaar zoenen. Ik had toen wel even kortsluiting in mijn hoofd, maar ik weet natuurlijk van Simon dat het nooit echt iets is geweest."

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier