CDA looft Vluchtelingen Steunpunt Vianen

  •   keer gelezen

VIANEN • In het kader Nationale Complimentendag heeft CDA Vianen vrijdag een complimentje uitgedeeld aan de mensen achter Vluchtelingen Steunpunt Vianen.


Voorzitter Hans Uittenbogaard nam vrijdag samen met een aantal vrijwilligers van het Vluchtelingen Steunpunt Vianen en een aantal vluchtelingen de complimenten in ontvangst van het bestuur en de fractie van CDA Vianen. Uittenboogaard waardeerde het gebaar: "We nemen graag het compliment in ontvangst. De mensen voor wie we werken hebben veel hulp nodig, van ons. Gelukkig melden zich regelmatig nieuwe vrijwilligers, maar we hebben er nog meer nodig. We nodigen daarom ieder die wil meewerken uit zich bij ons te melden. We beschouwen dit compliment als een signaal dat in ieder geval het CDA oog heeft voor deze groep mensen en we hopen dat we in de komende tijd goed samenwerken in het belang van onze mooie Viaanse samenleving."

Vluchtelingen Steunpunt Vianen is in 1990 opgericht en heeft als doel om vluchtelingen die, zodra zij een verblijfsstatus krijgen, te helpen met inburgeren en snel zelfredzaam te zijn. Elke nieuwe statushouder krijgt daarvoor een eigen maatschappelijk begeleider. Het leren van de Nederlandse taal en de Nederlandse kernwaarden staat hierbij voorop. Dat gebeurt op de eigen Viaanse inburgeringscursus met hulp van docenten en taalcoaches. Ook treden de vrijwilligers op als intermediair tussen instanties (zoals gemeente, woningbouwvereniging, ziektekostenverzekering, school, sport, etcetera) en de betrokken statushouder. Vluchtelingen Steunpunt Vianen was jarenlang onderdeel van Vluchtelingenwerk Nederland, maar sinds 2015 is de organisatie zelfstandig.

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier