Foto: Stockfoto 123RF

Automobilist blijkt bij controle vier drukcilinders lachgas bij zich te hebben

  •   keer gelezen   112

VIANEN • De wijkagenten van Vianen hebben in het weekend diverse voertuigen gecontroleerd die lachgas aan boord bleken te hebben. In één auto troffen zij vier drukcilinders aan met lachgas, waarvan de officiële naam 'distikstofmonoxide' is.


Het vervoer van lachgas is op zichzelf niet verboden, maar één persoon mag niet meer dan twee kilo bij zich hebben. In de meeste gevallen is dat één drukcilinder. Deze moet echter wel dicht zijn en vaststaan.

Bij meer dan twee kilogram valt het vervoer van distikstofmonoxide onder de ADR, de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Het vervoer wordt dan bedrijfsmatig en er staan hoge boetes op onjuist vervoer.

"Als politie zien wij dagelijks met eigen ogen de overlast en gevaren van lachgas. Veel jongeren raken eraan verslaafd, met risico op ernstige gezondheidsproblemen. Daarbij zorgt het gebruik van lachgas tijdens het rijden vanzelfsprekend ook voor levensgevaarlijke situaties en gebeuren er veel ongelukken met slachtoffers", zo waarschuwen de agenten op hun Instagramaccount.

De bestuurder van het gecontroleerde voertuig krijgt een proces-verbaal voor het onjuiste vervoer en kan een fikse boete tegemoet zien.


View this post on Instagram

Afgelopen weekend controleerden wij 's nachts meerdere voertuigen met lachgas aan boord binnen ons werkgebied. In één auto troffen wij 4 drukcilinders aan met lachgas (officiële naam is "Distikstofmonoxide") Het vervoer van lachgas is op zichzelf niet verboden, maar je mag niet meer dan twee kilo bij je hebben (in de meeste gevallen is dat 1 drukcilinder). Deze moet echter wel dicht zijn en vaststaan. Bij meer dan 2 kilogram val je onder de ADR, de Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Het vervoer wordt dan ook bedrijfsmatig en er staan hoge boetes op onjuist vervoer. Als politie zien wij dagelijks met eigen ogen de overlast en gevaren van lachgas. Veel jongeren raken eraan verslaafd, met risico op ernstige gezondheidsproblemen. Daarbij zorgt het gebruik van lachgas tijdens het rijden vanzelfsprekend ook voor levensgevaarlijke situaties en gebeuren er veel ongelukken met slachtoffers. Moraal van dit verhaal? Laat lachgas lekker achterwege en gebruik het al zeker niet in het verkeer. Hoewel lachgas leuk klinkt zal je niet blij worden van de gevolgen. De bestuurder van het gecontroleerde voertuig krijgt een proces-verbaal voor het onjuiste vervoer en die loopt flink op qua bedrag! Wij controleren scherp op deze materie en de kans op een hoge boete is groot. #politieVianen #Vianen #vijfheerenlanden #hagestein #hoefenhaag #everdingen #zijderveld #lekpoort #btlekpoort #politie #politiewerk #wijkagent #wijkagenten #instacops #waakzaam #dienstbaar #samenveilig #lachgas #veiligverkeernederland #vvn #wijkagentfrank #drukcilinder #Distikstofmonoxide #ballonnen

A post shared by  Wijkagenten Vianen (@wijkagentenvianen) on

Elke dinsdag het nieuws uit Vianen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5