Afbeelding

Man dreigt van oude Lekbrug te springen

112 2.383 keer gelezen

VIANEN/NIEUWEGEIN • Een arrestatieteam van de politie heeft woensdag een man van de Lekbrug tussen Vianen en Nieuwegein moeten halen, hij dreigde van de brug te gaan springen. Dit meldt de Nieuwegeinse politie op Facebook. 

"De man stond vlakbij de reling en was daar wat aan het ijsberen", schrijft de politie. "Ze gingen gelijk die kant op want de kans was aanwezig dat het iemand zou kunnen zijn die van de brug af wilde springen en dat moest voorkomen worden. Toen de collega's bij de brug waren en de man wilden benaderen, bleek dat helaas ook zo te zijn. Hij klom namelijk direct over de reling. Daarna was er nauwelijks contact met hem te krijgen en riep hij meerdere keren dat hij van de brug zou springen." 

De politie zorgde ervoor dat als hij zou springen, dat de agenten hem zo snel mogelijk zou redden. Ook werd de onderhandelaar erbij gehaald om de man over te halen om maar niet te gaan springen.

De onderhandelaar is opgeleid om bij crisissituaties te handelen. Omdat de man bij zijn beslissing bleef, heeft het arrestatieteam hem uiteindelijk van de brug af kunnen halen. De man is inmiddels overgedragen aan de hulpverlening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden