• De wedstrijd tegen CKV Animo ging in Geldermalsen verloren met 16-15, maar dat weerhield de Tielse korfballers niet van een feestje. Foto: aangeleverd

Tiel’72 promoveert naar eerste klasse

Sportt 458 keer gelezen

GELDERMALSEN/TIEL • Tiel’72 heeft dit weekend geschiedenis geschreven met promotie naar de eerste klasse. De wedstrijd tegen CKV Animo ging in Geldermalsen verloren met 16-15, maar dat weerhield de Tielse korfballers niet van een feestje. Het is voor het eerst dat de hoofdmacht uit gaat komen in de eerste klasse en dat moest natuurlijk gevierd worden. Ook Tiel’72 twee en drie promoveren volgend zaalseizoen.

Vorige week had Tiel’72 2 het erg lastig tegen Rust Roest 3, dat de korf makkelijk wist te vinden. De ploeg speelde ’s ochtends vroeg in Eindhoven, tegelijk met Tiel’72 A1, en ook deze week scoorde Rust Roest 3 makkelijk. Ondanks de ruime nederlaag van 31-14 wist Tiel’72 2 promotie naar de eerste klasse te behalen. Dankzij de goede prestaties van het team in de reguliere zaalcompetitie is de ploeg uiteindelijk bij de acht beste nummers twee geëindigd, die ook promoveren naar de eerste klasse. Ook Tiel’72 3 moest een ruime achterstand van zeven doelpunten goedmaken tegen SKF om rechtstreeks te promoveren. In een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 20-23 voor SKF. Toch promoveert ook Tiel’72 3 volgend zaalseizoen. De ploeg komt dan uit in de tweede klasse.

Voor Tiel’72 1 lag het allemaal dichter bij elkaar. Om de tweeluik te winnen en promotie in eigen hand te houden, moest er met minimaal drie doelpunten verschil gewonnen worden, omdat de vorige wedstrijd in 11-13 was geëindigd in het voordeel van Animo. De start van Tiel’72 was best aardig met een kleine voorsprong, maar al snel pakte Animo het initiatief in de wedstrijd weer over. Het lukte Tiel’72 om bij te blijven, maar niet om een voorsprong te pakken. Bij rust stond er een achterstand van twee doelpunten op het scorebord.

Eindsprintje
Na rust liep Animo verder uit naar vier doelpunten verschil. Tiel’72 bleef knokken, maar het lukte lange tijd niet om dichterbij te komen. Aan het eind van de wedstrijd trok de ploeg van trainer Daan van der Klis nog een eindsprintje met onder andere een doelpunt van invaller Thomas van Maurik. Helaas kwam de eindsprint te laat, waardoor er alsnog een 16-15 eindstand op het scorebord stond in het voordeel van Animo. Het feestje was er echter niet minder om bij de T-side, want promotie naar de eerste klasse was - ondanks de nederlaag - gewoon binnen. Hoewel de promotiewedstrijden voor de hele vereniging niet goed zijn verlopen, zijn er - door een sterk zaalseizoen - toch drie teams gepromoveerd.

Huldiging
Na de wedstrijd in de Randhorst vertrok de bus, geregeld bij sponsor Krol Reizen, zo snel mogelijk richting de Tiel’72 kantine voor een goed feestje en een huldiging van de selectie.

Nagenieten kan met de foto’s op de Facebook-pagina van Tiel’72.