Foto: Aangeleverd

‘Maluku Oldstars Theole Tiel jarig’

  •   keer gelezen   Sport

tiel • Een enkeling is tussentijds wel of niet tijdelijk gestopt wegens gezondheidsklachten, ze zijn immers niet de jongsten meer. Anderen moesten stoppen in verband met persoonlijke omstandigheden, maar de walking footballgroep Maluku Oldstars Theole Tiel is alleen maar groter geworden. 


De groep is een geheel zelforganiserende ouderengroep die zelfstandig en eigenstandig opereert.. De jongste is 62 jaar en de oudste 80. Begonnen met 13 molukse ouderen op 21 september 2018 , is de huidige groep nu een ruime verdubbeling daarvan, met enkele nederlandse ouderen en een enkeling van turkse- en marokkaanse komaf. De meesten uit Tiel en enkele molukse oud-Tielenaren uit Culemborg.

Dit jaar zijn de oldstars van éénmaal naar tweemaal per week trainen gegaan, op het Theolecomplex.

En nog steeds is de nazit ‘de Derde Helft’ met de sociale contacten daarbij naast en na het voetballen ansich een belangrijke motivatie voor de ouderen om wekelijks tweemaal (dinsdag- en vrijdagochtend) bijelkaar te komen, ook wanneer het regent of sneeuwt.

Ondanks de lange coronastop onderhielden de oldstars steeds contact met elkaar via de groepsapp of de eigen facebookpagina. Door de coronastop gingen ook enkele walking footballtoernooien niet door. De eerstvolgende toernooi waar de Maluku Oldstars aan deel gaan nemen is op 22 oktober in Echteld, waar de Betuwse Walking Football-toernooi met regioteams gehouden wordt. Vorig jaar namen de molukse oldstars er ook aan deel, toen was het in Maurik.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten