• Trainer Arie Kraaijveld: 'Kijken of mijn ideeën realistisch zijn'.
• Trainer Arie Kraaijveld: 'Kijken of mijn ideeën realistisch zijn'. Foto: Arno voor de Poorte

Arie Kraaijveld wil met SV Buren uitgaan van eigen kwaliteit

Sport 462 keer gelezen

BUREN •  De drieënzestigjarige Arie Kraaijveld uit Druten verheugt zich op het nieuwe voetbalseizoen bij SV Buren: “Ik sta te popelen om aan de gang te gaan met de spelersgroep en de staf.”

De Drutense trainer brengt een schat aan ervaring als speler en trainer mee om de Burense selectie naar een hoger niveau te tillen. Hij heeft negen jaar gespeeld bij SCH in de vierde klasse, daarna bij Germania zes jaar in de eerste klasse, waarna hij vervolgens vier jaar lang zijn kunsten heeft vertoond bij Dio’30 in de tweede en derde klasse. 

Veel ervaring
Als trainer heeft Kraaijveld maar liefst zesentwintig jaar ervaring met het vlaggenschip van een voetbalvereniging. Bij Batavia stond hij drie jaar voor de groep, bij SCP vier jaar, bij Ravenstein twee jaar. Vervolgens is de oefenmeester voor twee jaar naar DSZ verkast, waarna hij twee jaar bij Ewijk trainer werd. De afgelopen elf jaren trainde hij achtereenvolgens bij DBV, AAC SCP (Jo 17-1), AAC-Olympia en UHC.

Streekderby’s
SV Buren komt in het nieuwe seizoen uit in de zondag vierde klasse G van district Zuid 1. Dat levert in ieder geval zes streekderby’s op. Hoe hij alle teams in die klasse gaat bestrijden is nog een beetje koffiedik kijken.

“Ik heb nog niet met de groep kunnen trainen. De eerste trainingen zijn wat dat betreft belangrijk voor mij. Die geven mij een indruk van waar de selectie op dit moment staat. Sowieso ben ik een trainer die uitgaat van de eigen kwaliteit van een groep. Daar baseer ik me volledig op, in plaats van me aan te passen aan de stijl van spelen van de tegenstander. Mijn doelstelling én die van de club is om uit te groeien tot een stabiele vierdeklasser.

Goed gevoel
Arie is een echte familieman. Hij is al 42 jaar getrouwd, heeft twee zoons en twee schoondochters. En hij is de trotse opa van vier kleinkinderen. Zijn trainerschap oefent hij uit naast zijn baan als werkverdeler bij PostNL. Die werkgever is hij al vierenveertig jaar trouw.

Veel ervaring met sollicitaties heeft hij dus niet, maar bij Buren hadden ze zijn reactie eruit gepikt. “De wijze waarop het gesprek verliep en waarin ik het goede gevoel kreeg heeft mij doen besluiten om helemaal voor deze club te gaan. Wat mij daarvan zeker ook bijstaat, is de gemoedelijkheid en de fijne sfeer waarin het gesprek verliep,” aldus de nieuwe trainer.

Speelstijl
In grote lijnen heeft hij al ideeën over de speelstijl van Buren 1. “Mits dit goed gaat verlopen,” houdt de trainer een aantal opties open. “Ik ga eerst kijken naar de kwaliteiten van het team en of mijn ideeën realistisch en daarmee haalbaar zijn.”

Zijn favoriete club is Ajax. Daarmee geeft hij toch een stukje van de richting prijs waarin het voor hem naar toe mag. “Toch is dit niet vergelijkbaar. Ik ga in eerste instantie uit van voetbalplezier. Aan de basis daarvan liggen - in willekeurige volgorde - discipline, mentaliteit en acceptatievermogen. Het vermogen om elkaar te accepteren zoals je bent met je kwaliteiten en valkuilen. Om vanuit dat vertrekpunt keihard te werken voor een zo goed mogelijk resultaat.” 

De trainer gaat zich in principe vooral met de herenselectie aan de slag. “Maar ik ga vast wel een keer bij de vrouwen kijken. Het vrouwenvoetbal zit enorm in de lift in Nederland. De Oranje Leeuwinnen doen het geweldig. Het zou leuk zijn als onze eigen oranje leeuwinnen hun wedstijden zo veel mogelijk winnend afsluiten en hoge ogen gooien in de competitie, maar ik houd de focus op de selectie van de mannen.”

Arno de Poorte

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden