Een gids vertelt over de historie van kamp Westerbork
Een gids vertelt over de historie van kamp Westerbork Foto: TVO

TVO-Ouderenreis 2022 met rondvaart en bezoek aan Westerbork

Algemeen 342 keer gelezen

TIEL • Het TVO-Bestuur heeft weer, na 2 jaar met alle Coronaperikelen, een Ouderenreis georganiseerd op woensdag 11 mei. Deze editie bestond uit een rondvaart dwarsgracht/Giethoornse meer en een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Rond 08:30 uur staan 2 bussen klaar voor vertrek met 90 deelnemers, 4 begeleiders en 2 verpleegkundigen met chauffeur in de volgauto van van De Waal Autoverhuur.

De eerste stop is in Dwarsgracht in restaurant De Otterskooi voor koffie met gebak. Na de koffie stappen allen in 2 boten voor een rondvaart door het pittoreske Dwarsgracht en over het Giethoornse meer met unieke vergezichten. Weer aan wal staat er een uitgebreide lunch in het restaurant klaar.

Even na één uur vertrekken we richting Hooghalen naar het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Daar aangekomen wordt de groep in tweeën gesplist. Een groep gaat met de pendelbus naar het Kampterrein waar een educatief medewerker ons vertelt over de historie van het Kamp Westerbork. De tweede groep krijgt in het Museum, door de indrukwekkende tentoonstelling en de Westerborkfilm, een duidelijk beeld hoe het er allemaal aan toe is gegaan.

Rond 16:00 uur wisselen de groepen van Kampterrein naar Musea en andersom.

Na deze aangrijpende verhalen, beelden en film vertrekken we om 17:00 uur naar Hoenderloo, Restaurant De Ruggestee voor een goed verzorgde 3-gangen diner.

Het is een lange, indrukwekkende maar gezellige dag met mooi zonnig weer geweest. De reacties van de Deelnemers zijn zeer positief en zijn rond 22:00 uur moe maar voldaan weer thuis.

Diana Kervel

Rondvaart tijdens TVO Ouderenreis
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden