Afbeelding
Foto: stock

Energietoeslag aanvragen

Algemeen 1.574 keer gelezen

TIEL •  De energiekosten zijn de afgelopen tijd erg gestegen. Daarom krijgen inwoners van de gemeente Tiel met een laag inkomen één keer een energietoeslag van € 800,- (netto). Heeft u een laag inkomen en nog geen toeslag ontvangen? Dan kunt u de toeslag nu aanvragen.

De toeslag is voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Wilt u weten of u recht heeft op de energietoeslag? Kijk dan op www.tiel.nl/energietoeslag.

Aanvragen

U kunt de energietoeslag digitaal aanvragen op www.gezondverzekerd.nl/tiel/energietoeslag. U heeft DigiD nodig om de aanvraag te kunnen doen.
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een DigiD? Maak dan een afspraak voor het spreekuur van ‘Eerste Hulp bij Online’ van Bibliotheek Rivierenland. U hoeft geen lid te zijn en het is helemaal gratis. U kunt een afspraak maken op www.bibliotheekrivierenland.nl/agenda of door te bellen met 0344-639 940. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u de toeslag ook aanvragen met een papieren formulier. Houd u er rekening mee dat u dan mogelijk langer op een reactie moet wachten. U kunt de formulieren tijdens openingstijden ophalen bij de receptie van het Stadhuis (Achterweg 2, Tiel).

Hulp bij uw geldzaken

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Blijf er niet mee rondlopen. Op www.geldfit.nl kunt u een gratis test doen. Op basis van uw antwoorden krijgt u direct een persoonlijk advies. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op met de Sociale Poort via 0344-637 220. U kunt ook mailen naar schuldhulpverlening@tiel.nl.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden