Tiels Mannenkoor bij de Waal bij een speciale opname van ‘Jouw naam’, een lied van Mario van der Linden
Tiels Mannenkoor bij de Waal bij een speciale opname van ‘Jouw naam’, een lied van Mario van der Linden Foto: Aangeleverd

Concert Tiels Mannenkoor samen met de beiaardier op het Tielse carillon

Algemeen 412 keer gelezen

TIEL  •  Op zaterdag 28 mei vindt een openluchtconcert plaats, georganiseerd door beiaardier Wim Ruitenbeek en het Tiels Mannenkoor o.l.v. Mariette Effing, in samenwerking met de Stichting Carillon Tiel. Tijd: 16.00 – 17.00 uur. Plaats: Bij de Sint Maartenskerk Tiel. Toegang: gratis.

Op het programma staan o.a. de beiaardcompositie uit 1960 van een oud Nederlands volksliedje over ‘Het loose vissertje’, van Romke de Waard (1919-2003). Deze componist was voorzitter van de Nederlandse Klokkenspelvereniging en in 1964 betrokken bij de komst van het carillon in Tiel.

Het koor zingt soms met het carillon, bijvoorbeeld In Flandres Fields, soms à capella o.a. An Irish Blessing, het carillon is ook alleen te horen, o.a. met Primavera (lente), een stuk van de hedendaagse componist Einaudi. Het concert wordt afgesloten met de canon ‘Dona Nobis Pacem’,geef ons vrede. 

Het Tiels Mannenkoor bestaat dit jaar 30 jaar en staat onder leiding van dirigent Mariette Effing, die in Twente woont en al meer dan tien jaar een wekelijkse reis naar Tiel maakt. Het koor heeft een 45-tal leden. Er wordt vierstemmig gezongen, meestal à capella, van klassiek tot pop. De mannen zingen met grote inzet, in een uitstekende sfeer en met humor. Naast de muzikale kwaliteit wordt er veel aandacht besteed aan de sociale aspecten van het koor.

Het Tiels Mannenkoor gaat ervan uit dat vrijwel iedereen kan zingen, dus zijn mannen welkom om dat eens te komen proberen. Zie voor informatie: https://www.tielsmannenkoor.nl.

Wilt u vaker genieten van de klanken van het carillon en bijzondere concerten? Word dan Vriend van de Stichting Carillon Tiel! Kijk voor meer informatie op:  

Speciale opname van ‘Jouw naam’, een lied van Mario van der Linden: https://www.youtube.com/watch?v=oCgdkYD9J78


Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden