Blije spelers, gekleurde rook en champagne markeren het kampioenschap van JO19.
Blije spelers, gekleurde rook en champagne markeren het kampioenschap van JO19. Foto: SCZ

JO19 van SCZ kampioen in tweede klasse

Algemeen 695 keer gelezen

zoelen • Feest in Zoelen. JO19 van SCZ werd, na een spannende wedstrijd tegen directe concurrent Herovina, kampioen van de najaarscompetitie in de tweede klasse. Om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen, was alleen winst voldoende voor het kampioenschap.

De jongens begonnen sterk en binnen vijf minuten was het al 1-0, door een treffer van Zamar Tahamata. De 2-0 liet ook niet lang op zich wachten. Elgar Beekman scoorde in de twintigste minuut, op aangeven van - wederom - Zamar. Daarna werden er nog wel kansen gecreëerd, maar die werden niet benut.

‘Slapende’ spelers
Uit het niets kwam Herovina in de 35ste minuut op 2-1. Herovina kreeg een vrije trap op de hoek van de zestien meter en, zoals zo vaak dit seizoen bij dode spelmomenten, stonden de JO19-heren achterin te slapen. Hierdoor kon de bal vrij worden ingekopt. Niet veel later werd, door miscommunicatie, door SCZ een overtreding gemaakt binnen de zestien meter met een strafschop als gevolg. Deze werd benut, waardoor de ruststand 2-2 werd.

SCZ kwam weer sterk de kleedkamer uit. In minuut vijftig stond het alweer 3-2, opnieuw door Elgar en opnieuw door aangeven van Zamar. In de 55ste minuut maakte Zamar een overtreding in het zestienmetergebied; strafschop dus. Deze werd benut door Mathijs van Geelen. Er was dus weer snel orde op zaken gesteld, maar weer vergaten de jongens de vele kansen af te maken en uit te lopen. Hierdoor bleef Herovina geloven in een resultaat. Dat geloof werd in de 80ste minuut beloond. Niet goed uitverdedigen werd afgestraft; 4-3.

Spannende minuten
Wat volgde waren nog tien hele spannende minuten. JO19 van SCZ had de kracht niet meer om counters af te maken, maar gelukkig wel net genoeg energie om het achterin dicht te houden. Met het kampioenschap als resultaat. De ontlading was groot, toen de scheidsrechter affloot. Eindelijk, na drie jaar samen bij SCZ, is het dan gelukt. In de vierde klasse gestart en dan kampioen worden in de tweede klasse.... Heel SCZ is er trots op!