Mark Hofman van OFN en wethouder Pieter Neven bij één van de laadpalen met rijstvliesborden..
Mark Hofman van OFN en wethouder Pieter Neven bij één van de laadpalen met rijstvliesborden.. Foto: gemeente Buren

Laadpaalborden in Buren van schil rijstkorrel

Algemeen 130 keer gelezen

BUREN • Bij duurzaam autorijden horen duurzame laadpaalborden. De gemeente Buren heeft een nieuwe stap gezet, op weg naar een groene en duurzame gemeente. Wethouder Pieter Neven onthulde op de Onderdreef in Buren drie nieuwe rijstvliesborden. Ze zijn een duurzaam alternatief voor de metalen verkeerborden en kunnen volledig worden gerecycled.

Voor de basis van de laadpaalborden is rijstvlies gebruikt. Dit is de oneetbare schil van de gedroogde rijstkorrel. Normaal wordt dit restmateriaal weggegooid, maar door het te verwerken in plaatmateriaal krijgt het een duurzaam, tweede leven. Op de borden zit een garantie van 80 jaar. Door oude borden te verwarmen, kunnen ze worden hergebruikt voor nieuwe verkeersborden.

Bij keuze aansluiten
“Onze Klimaatvisie bepaalt hoe we de aarde willen achterlaten voor de volgende generatie”, zegt wethouder Groen Pieter Neven. “Daarin willen we minder gebruik maken van grondstoffen die langzaam maar zeker opraken. Als inwoners voor duurzaam autorijden kiezen, dan willen we bij deze keuze aansluiten door de bordjes op de laadpalen van duurzame materialen te maken.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden