Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Buren stelt duurzame buren voor

Algemeen 315 keer gelezen

BUREN • Op 28 oktober start de Nationale Klimaatweek. In die week, die loopt t/m 5 november, laat Nederland zien wat er overal gebeurt en nog moet gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Ook de gemeente Buren werkt daar aan mee.

In de Klimaatwet is vastgesteld dat we in 2030 in Nederland 49% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990. De gemeente Buren wil daaraan voldoen, maar daarbij zelf de regie houden. De gemeente wil samen met inwoners en bedrijven kansen benutten en slim omgaan met de mogelijkheden die het grondgebied biedt. Pieter Neven, wethouder Duurzaamheid: “Klimaatverandering is geen probleem van de toekomst, we moeten er nú iets tegen doen. Gelukkig doen veel inwoners dat al. De ene inwoner verduurzaamt zijn huis, de ander koopt tweedehands kleding en weer een ander rijdt elektrisch. Ook in het bedrijfsleven gebeurt veel om duurzamer te werken. En zo doet iedereen wat!” 

Duurzame buren

Veel inwoners van de gemeente Buren hebben stappen gezet om duurzamer te leven. De verhalen van deze duurzame buren verschijnen op de gemeentepagina in Het Kontakt. Ook zijn ze te lezen op de website www.buren.nl/duurzaamheid. Wethouder Neven: “We delen de verhalen van deze duurzame buren graag. Zo kunnen we elkaar inspireren! Zelf heb ik mijn woning laten isoleren. De volgende stap is het aanbrengen van zonnepanelen op de schuur.”

Nacht van de Nacht

Ook neemt de gemeente Buren deel aan de Nacht van de Nacht. Vanaf 30 oktober 19.00 uur gaat de binnen- en buitenverlichting van het gemeentehuis uit. Hiermee bespaart de gemeente energie (en geld). Daarnaast draagt het bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, en helpt de gemeente om lichtvervuiling tegen te gaan.

Gluren bij de buren  

Op 30 oktober en 6 november vindt de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Eigenaren van duurzame woningen zetten hun deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzamer wonen. Er zijn verschillende woningen te bekijken in de gemeente Buren. Alle informatie daarover staat op www.duurzamehuizenroute.nl.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden