• De arts bespreekt de uitslagen eerst met de patiënt voordat ze in het dossier te vinden zijn.
• De arts bespreekt de uitslagen eerst met de patiënt voordat ze in het dossier te vinden zijn. Foto: Rivas

Patiëntenportaal Ziekenhuis Rivierenland biedt meer mogelijkheden

Algemeen 468 keer gelezen

TIEL • MijnZR, het patiëntenportaal van Ziekenhuis Rivierenland, biedt nu nog meer mogelijkheden om je persoonlijke en medische gegevens in te zien en in contact te komen met de zorgverleners in het ziekenhuis. Onder het motto ‘Gebruik je MijnZR al?’ roept het ziekenhuis patiënten op om van deze mogelijkheden gebruik te maken. 

MijnZR bestaat bijna twee jaar. Het portaal is ingevoerd met de komst van een elektronisch patiëntendossier. Bij de start waren de mogelijkheden nog beperkt. Inmiddels geeft het portaal toegang tot uitgebreide dossierinformatie, zoals uitslagen van onderzoeken, medicijngebruik en allergieën. Patiënten kunnen zelf thuis hun persoonlijke gegevens aanpassen. Dat scheelt weer telefoontjes naar of bezoekjes aan de receptie of inschrijfbalie. Vragen stellen aan de eigen arts via MijnZR, een vragenlijst invullen, een herhaalrecept aanvragen of een folder lezen kan nu ook in het patiëntenportaal. De toegang is beveiligd via DigiD.

Grip op gezondheid

Wendy Bosboom, lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland: “Met deze uitbreiding bieden we onze patiënten extra gemak aan in hun contact met het ziekenhuis. Je hoeft tegenwoordig niet meer voor alles persoonlijk naar het ziekenhuis te komen. Die trend is al langer gaande. MijnZR helpt patiënten om zelf de regie te houden over hun gezondheidsgegevens. Dat is belangrijk, want het gaat tenslotte om je eigen gezondheid en dan wil je zelf kunnen beschikken over informatie die voor jou van belang is. Veel patiënten zullen MijnZR inmiddels kennen, maar we hopen ook dat ze het gaan gebruiken.”

Volgende stap

Het patiëntenportaal MijnZR blijft in ontwikkeling. Op korte termijn zal het mogelijk zijn om je thuis online aan te melden voor je bezoek aan de polikliniek. Dat scheelt weer tijd. Ook komt er een optie om in MijnZR toestemming te geven voor het delen van medische gegevens met zorgverleners van een andere instelling.

Ondersteuning bij gebruik

In de regio Rivierenland wonen naar verhouding veel mensen die moeite hebben met digitale vaardigheden en met lezen, schrijven. Het inloggen en gebruiken van MijnZR moet echter voor alle patiënten mogelijk zijn, vindt Ziekenhuis Rivierenland. Daarom is op 1 september de Helpdesk Digitale Zorg geopend. Dit is een telefonische vraagbaak voor patiënten van onder andere Ziekenhuis Rivierenland die vragen hebben over het gebruik maken van digitale zorg.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Eenrichtingsverkeer voor vrachtwagens moet de overlast in de Bredestraat fors verminderen.
Eenrichtingsverkeer vrachtauto's moet overlast Bredestraat Wadenoijen halveren Nieuws 8 uur geleden
• Het bekende duo Frank Evenblij (links) en Erik Dijkstra maakt zondag radio in heet Heerenlogement.
Dijkstra & Evenblij Ter Plekke live vanuit Beusichem Nieuws 23 uur geleden
• De Haagse band Di-rect, hier met een 'vliegende' Spike, speelde al veel vaker - onder meer in 2022 - op Appelpop.
Di-rect en Douwe Bob dit jaar op Appelpop in Tiel Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden