Afbeelding
Foto: Theo van Dam

Participatieproject: Hoe geef je kleur aan je wijk?

Algemeen 95 keer gelezen

Culemborg - In de Aalbersestraat is er in de afgelopen jaren veel vernieuwing gerealiseerd aan de woningen en garages. Hieraan gekoppeld heeft KleurrijkWonen het voortouw genomen in een mooi buurtparticipatieproject om de wijk nog meer op te fleuren.

Door Theo van Dam

Er is een prachtige samenwerking ontstaan tussen de kinderen van OBS De Kaardebol, de kinderen uit de buurt, Kunstenaar Iwaz, KleurrijkWonen, de gemeente Culemborg, politie Culemborg en ELKWelzijn.

Met elkaar hebben zij een mooie afbeelding ontworpen die laat zien hoe kleurrijk de wijk is. Het thema is ‘waar wordt je gelukkig van in je wijk’?

Vrede, hartjes en nog veel meer mooie symbolen laten zien hoe waardevol de verbinding in de wijk is.

Er wordt terug gekeken op prachtige dagen waarin de verbinding met elkaar centraal heeft gestaan. Er is hard gewerkt maar ook veel gelachen en er hebben waardevolle ontmoetingen plaatsgevonden.

Wethouder Huub van Oorschot was onder de indruk van wat er gepresteerd was. Hij wilde graag even de schetsjes van de kinderen mee nemen naar het gemeentehuis om ze daar te laten zien. Hij feliciteerde de jeugd en begeleiding.

De kinderen werden ook niet vergeten. Zij kregen voor hun werk een lekker ijsje aangeboden en daar genoten ze van.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden