Afbeelding

Studenten ondernemen bij ROC

Algemeen 112 keer gelezen

ROC Rivor wil topstudenten meer kansen geven om zichzelf te ontwikkelen voordat ze doorstromen naar het hbo, de arbeidsmarkt of zzp’er worden. In grote steden is er voor deze jongeren een startersplatform. Maar in Tiel niet. Daarom heeft ROC Rivor in samenwerking met Ondernemend Rivierenland YoungMediaProfs opgericht.

Tiel - Een groep jonge zelfstandige ondernemers die samenwerkt aan betaalde opdrachten voor het bedrijfsleven. ‘’Er gebeurt hier echt iets bijzonders’’, vertelt initiatiefnemer en coach Hilco van de Kraats. ‘’We stimuleren talentontwikkeling en kunnen zo het talent in Rivierenland behouden.’’

Iedere student heeft voor zichzelf een eigen doel om aan YoungMediaProfs deel te nemen. Zo wil Mel Struijk (19) zijn portfolio verder uitbreiden zodat hij meer kans heeft om aangenomen te worden op de filmacademie.

Op het moment bestaat YoungMediaProfs uit vijftien talentvolle jongeren. Waar eerst negen afgestudeerde Mediavormgevers de groep vormden, is daar vanaf dit schooljaar verandering in gekomen. Drie hbo-stagiaires en een mbo-stagiaire hebben zich bij de groep gevoegd om alvast aan het ondernemersjaar te proeven.

28 oktober vlogen twee fotografiestudenten uit Tallinn, Estland over om in het team ervaring op te doen. Een gemêleerd gezelschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden