Leerlingen Pantarijn doen mee met School & Jobs

Algemeen 111 keer gelezen

Net als voorgaande jaren hebben de leerlingen van RSG Pantarijn Kesteren weer mee gedaan met School & Jobs. Ruim 250 leerlingen van het Helicon, het VLC en dus RSG Pantarijn Kesteren hebben in de Betuwe en de Veluwe een aantal bedrijven bezocht.

Kesteren - Om de juiste keuze te maken in je loopbaan, is het belangrijk om te weten wat je kunt en waar je interesses liggen. Om leerlingen daarbij te helpen, hebben de leerlingen van klas 4 MAVO een aantal bedrijven bezocht.

De leerlingen bereiden zich voor op school, waarbij ze zich helemaal inlezen in het te bezoeken bedrijf. Op deze manier komen ze erachter welke beroepen er allemaal schuil gaan achter de voordeur van een bedrijf. Daarnaast bereiden ze een aantal vragen voor, zodat ze tijdens het bedrijfsbezoek van alles over het beroep van hun keuze komen te weten

Het groepje leerlingen dat ik mocht begeleiden heeft een makelaarskantoor in Ochten bezocht. Ze werden daar vriendelijk ontvangen en kregen uitleg over wat het vak van makelaar inhoudt. Daarnaast hebben zij nog een aantal vragen gesteld. Ze hebben op deze manier weer een goed beeld gekregen van alle beroepen die je achter de voordeur van een Makelaarskantoor kunt tegenkomen.

De bedrijfsbezoeken, de stage en de loopbaanbegeleiding tijdens het Pantarijnuur dragen er toe bij dat de leerlingen een weloverwogen keuze kunnen maken voor hun vervolgstap na het VMBO.

De leerlingen waren enthousiast, dus het was weer een geslaagde dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden