De turnsters uit de 5e divisie.
De turnsters uit de 5e divisie. Foto: J. Harteman

Vier weken vol wedstrijden, medailles en doorstromingen voor ILO turnsters

Algemeen 211 keer gelezen

De afgelopen weken hadden de wedstrijdturnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. een druk programma. Op 4 verschillende wedstrijddagen hebben alle 31 selectieleden wedstrijden geturnd! Hierbij werden verschillende medailles behaald en zijn er ook al een aantal doorstromingen naar finales bekend. Een korte terugblik is dan ook z’n plaats.

Lienden - Op zaterdag 12 januari was de eerste voorwedstrijd voor de jongste leden die in de verplichte oefenstof turnen. Tijdens deze wedstrijddag turnden Jaylinn, Kirsten en Bo hun allereerste turnwedstrijd óóit, aangezien ze net nieuw op de selectie zitten. De overige 9 turnsters, Sarah (pre-instap), Dorinda, Imke, Kiek (instap), Esmée, Maartje (pupil 1), Isa, Emma en Salma (pupil 2) brachten al wat ervaring met zich mee. Helaas waren toch voor de meeste de zenuwen of de concurrentie te groot, maar alle turnsters hebben ook mooie dingen laten zien. Als klap op de vuurpijl kreeg pre-instapper Sarah een bronzen medaille omgehangen voor haar 4e plaats!
Zaterdag 19 januari mochten Lynn, Marije & Wyke hun 2e rayonwedstrijd in Culemborg turnen. In een groot en sterk deelnemersveld hebben ze mooie oefeningen laten zien. Vooral op balk lieten de drie turnsters mooie elementen zien. Zo zagen we een strakke handstanddoorrol, radslagen en een bruggetje achterwaarts. Door wat pechmomentjes daalde ze in het eindklassement. Lynn werd 8e, Marije 15e en Wyke 18e.
De week daarop mochten Lynn naar Amsterdam reizen voor haar 2e voorwedstrijd. Ze begon de wedstrijd met een val van balk maar herpakte zich met een mooie vloeroefening waarin ze voor het eerst een 1/2 schroef turnde. Ook op sprong en brug turnde ze naar haar kunnen. Met een 15e plaats heeft ze zich geplaatst voor de districtsfinale!
Afgelopen zaterdag was dan de laatste wedstrijddag van de hele reeks. Hierin mochten alle 15 turnsters die in de 5e divisie uitkomen turnen. In de categorie jeugd 1 pakte Marin een bronzen medaille, Rosanna werd 9e en Anna 26e. Bij de jeugd kreeg Maan een medaille voor haar 4e plaats en Mirte werd 7e. En ook bij de junioren mocht een ILO-turnster op het podium staan. Dit was Celine met een knappe 5e plaats, Loïs werd 8e, Sanne 10e en Rinske 11e. Bij de senioren grepen Janinka en Laura Koops naast de medailles door beide van de balk te vallen. In het eindklassemt behaalde Janinka de 8e, Laura de Leeuw een 13e en Laura Koops een 16e plaats.

Emma, Isa, Salma, Kirsten, Sarah en Jaylinn.
Bo, Dorinda, Imke, Maartje, Kiek en Esmée.

Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 6 uur geleden
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 7 uur geleden