Tiel'72 onderuit tegen HKC
Tiel'72 onderuit tegen HKC Foto: Hanny de Rooij/Tiel'72

Een onvoldoende voor Tiel’72

Algemeen 98 keer gelezen

Het vlaggenschip van Tiel’72 speelde afgelopen weekend tegen HKC 1, de voorlaatste in de competitie. Het tweede team zette een prima pot neer, dat resulteerde in een 13-21 winst op HKC 2. Een goede voorbereiding voor Tiel 1, zou je zeggen.

Tiel - Tiel begon vol overgave aan de wedstrijd en met een 0-2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch wist Tiel de gehele eerste helft niet los te komen, waarbij het spel moeizaam ging. Met een 11-9 als ruststand was het dan ook zaak om de tweede helft alles beter te gaan doen.

Toch gingen de bezoekers te veel mee in het tempo van HKC en werden alle taken niet voor de volle honderd procent uitgevoerd.

Dit gaf HKC de kans om in de ‘flow’ te komen en met één uitmuntende heer qua afronding werd het verschil in de tweede helft alleen maar groter. Tiel wist nog een paar keer terug te komen tot drie doelpunten, maar liet einde tweede helft een gat vallen van maar liefst acht doelpunten. Met een 24-17 uitslag moest Tiel het doen.

Een matige partij van Tiel’72, een week na de goede overwinning op Vriendenschaar. Helaas kan Tiel het goede niveau nog niet elke wedstrijd neer leggen, en wordt er zo ‘onnodig’ verloren. Vriendenschaar zelf kon ook niet brengen wat nodig was en verloor van Fortissimo.

Dit betekent dat Tiel nog steeds koploper blijft. Met nog twee wedstrijden voor de boeg zal Tiel moeten zorgen om haar eigen niveau weer te behalen, om nog meer onnodig puntenverlies te voorkomen.