Afbeelding

Eerste lichting afgezwaaid

Algemeen 124 keer gelezen

Tweetalig onderwijs voor vmbo leerlingen op alle niveaus kan dat wel? Deze vragen kregen we vaak in de afgelopen vier jaar. Het antwoord is helder: Ja, tweetalig onderwijs is mogelijk voor alle leerlingen op alle niveaus van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Bij het KWC kan iedere leerling op elk gewenst niveau zich bekwamen in het Engels op het gebied van spreken, luisteren, schrijven en lezen.

Culemborg - Op donderdag 17 oktober kreeg de eerste lichting vmbo Basis-, Kader- en TL-leerlingen hun Anglia CXertificaat uitgereikt en hierbij werd iedere leerling in het zonnetje gezet. De resultaten logen er niet om. Iedereen was geslaagd voo Intermediate (B1) of Pre-intermediate (A2+) en niet gewoon met een Pass (6 - 7) maar met minimaal Merit (7 – 8) of Distinction (8-9). Een uitzonderlijk hoog niveau!

Tweetalig onderwijs vraagt wel wat van de leerlingen. Elke week een extra uur Engelse les en het doorzettingsvermogen om tijdens sommige lessen Engels te spreken in plaats van Nederlands. Daarnaast nemen de leerlingen deel aan extra opdrachten en excursies. De leerlingen zijn of voor een uitwisseling naar Spanje gegaan, of op excursie naar Cambridge en een aantal leerlingen is zelfs tien dagen naar China geweest. Tweetalig onderwijs maakt wel degelijk wereldburgers: ze zijn zo goed voorbereid op de toekomst met een internationaal karakter.

Vol trots en in de aanwezigheid van hun ouders, familieleden en de tto-docenten namen de leerlingen hun certificaat in ontvangst. Met hun toekomst zit het zeker goed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• In de cortenstalen gedenkbomen kunnen ouders van deze kindjes een blaadje hangen ter nagedachtenis.
Buren en Lienden: bijzondere gedenkbomen voor stil-geboren of te vroeg geboren kinderen Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Gezellige markt bij het Huis van Lienden. Leuk voor jong en oud. Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Bezorgscooter en personenauto botsen in Tiel, bestuurder gewond naar ziekenhuis 112 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden