Jong Ochten op de schaats in het centrum van Ochten. De baan is tot en met begin januari open en de scholen uit Ochten doen er ook hun gymlessen.
Jong Ochten op de schaats in het centrum van Ochten. De baan is tot en met begin januari open en de scholen uit Ochten doen er ook hun gymlessen. Foto: eigen foto

IJsbaan Ochten blijkt een schaatsmagneet

Algemeen 477 keer gelezen

Voor de derde keer is het ondernemend Neder Betuwe met hulp van de Gemeente en heel veel vrijwilligers gelukt weer een ijsbaan te realiseren. Dit keer in het centrum van Ochten.

Ochten - Het idee komt van André van der Pol van de Plus supermarkt in Kesteren. Zijn idee werd zo’n succes dat alle grote kernen van Neder Betuwe ook wel wilden.

Andre vormde met oud raadslid Ton Keuken een werkgroepje wat de techniek en sponsoring voor haar rekening nam. Ton “Geweldig wat de ondernemers van Ochten hebben neer gezet”. Het zat de organisatie niet altijd mee. Keuken. “De aggregaten bleken niet te passen dus moesten wij op het laatste moment anderen regelen.”

Toen burgemeester Jan Kottelenberg vrijdag jl. de baan geopend had, lieten ijsdanseresjes zien dat schaatsen niet alleen de Elfstedentocht is. Vervolgens trok jong Ochten massaal de ijzers aan en hing er binnen de kortste keren de sfeer van Ot en Sien, met de geur van worst, chocolademelk en erwtensoep.

De baan is tot en met begin januari open en de scholen uit Ochten doen er ook hun gymlessen. Als je een schaatsmuntje wilt hebben ga dan winkelen bij de hoofdsponsor MCD of bakkerij Bos, of koop er een voor vijf euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden