Tijdens de Roel Boermaloop 2019 trok een wit lint door de straten van Tiel.
Tijdens de Roel Boermaloop 2019 trok een wit lint door de straten van Tiel. Foto: Martijn van Rossum - Digitaal Tiel

Roel Boerma wandel- en timloop

Algemeen 219 keer gelezen

TIEL - Op zondag 29 maart 2020 vindt de 9e editie plaats van de Roel Boerma wandel- en trimloop, georganiseerd door Atletiekvereniging Astylos. 

Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 5, 7,5, 10,5 of 15 km. Daarnaast is er een jeugdloop over 1,5 en 2,5 km. De Roel Boerma loop is een goededoelenloop en heeft een recreatief karakter. Iedereen is welkom om in zijn of haar eigen tempo mee te doen.
Start en finish zijn bij Ziekenhuis Rivierenland aan de President Kennedylaan 1 in Tiel. Er is geen tijdsregistratie en er worden geen uitslagen bijgehouden. Bij de finish staat wel een tijdklok, zodat ieder zelf de gelopen tijd kan bijhouden. Voor de veiligheid van de deelnemers staan er onderweg parcourswachten. Wandelaars en hardlopers volgen dezelfde route. Wie de langste afstand van 15 km kiest, maakt een extra lus. Deze gaat achter de Tielse wijk Passewaaij langs.

Wit T-shirt
De loop is een eerbetoon aan Astylos-lid Roel Boerma. Hij overleed in 2013 aan kanker. Als teken van verbondenheid wordt aan deelnemers gevraagd om in een wit T-shirt te lopen. Via de website en op de dag zelf is voor € 15,00 een functioneel wit T-shirt met opdruk te bestellen. Meedoen in een eigen wit shirt kan ook.

Praktische informatie
Inschrijven kan op www.astylos.nl of op de dag zelf tussen 8.45 en 10.45 uur bij de hoofdingang van het ziekenhuis. De wandelaars starten vanaf 9.00 uur, de hardlopers vanaf 11.00 uur. Er staan kraampjes van onder meer het Roparun team 166 waar paaseitjes te koop zijn. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. Het inschrijfgeld voor alle afstanden bedraagt €5,00. Dit komt geheel ten goede aan de jaarlijkse lichtjesactie van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. Om 13.15 uur wordt de opbrengst symbolisch overhandigd. Parkeren bij het ziekenhuis tijdens de loop is gratis. Meer informatie: www.roelboerma.nl

deelnemers aan de Roel Boerma loop zijn te herkennen aan het witte T-shirt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kom genieten in Tiel van de vijfde Betuwse Fruitrally op... zondag 5 mei! Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden