Aandacht voor veiligheid buitenlandse arbeiders

Algemeen 116 keer gelezen

Burgemeester Jan de Boer vraagt via een brief aan werkgevers, huisvesters en opdrachtgevers in onze gemeente Buren andacht voor de veiligheid en het welzijn van buitenlandse arbeidskrachten.

Maurik - In onze gemeente wonen en werken buitenlandse werknemers in sectoren als de fruitteelt en de logistiek. “Er is terecht veel aandacht voor de omstandigheden waarin deze mensen wonen, werken en reizen. Buitenlandse werknemers komen regelmatig negatief in het nieuws. Terwijl werkgevers in onze gemeente ze hard nodig hebben, zeker nu het oogstseizoen begint. Als gemeente hebben wij de verantwoordelijkheid om er op toe te zien dat deze werknemers veilig gehuisvest zijn. Tijdens eerdere controles is gebleken, dat de meeste werkgevers dit prima geregeld hebben. Vanwege het coronavirus hebben wij daar nu extra aandacht voor. Dat geldt ook voor de manier waarop deze werknemers van en naar hun werk gaan.”

In de brief wijst burgemeester De Boer partijen op hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat buitenlandse werknemers zich aan de coronamaatregelen houden. En roept werkgevers en uitzendbureaus op hun werknemers goed te informeren over de maatregelen die in Nederland gelden. De rijksoverheid en de brancheorganisaties hebben hiervoor voorlichtingsmaterialen ontwikkeld in verschillende talen. Ook zijn er protocollen die voorschrijven welke maatregelen werkgevers moeten nemen om ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen.

Onderzoek
De gemeente doet daarnaast onderzoek en voert gesprekken met belanghebbenden om inzicht te krijgen in wat er in de (nabije) toekomst nodig is om voldoende en veilige huisvesting van buitenlandse werknemers te waarborgen.

 (Gemeente Buren)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• In de cortenstalen gedenkbomen kunnen ouders van deze kindjes een blaadje hangen ter nagedachtenis.
Buren en Lienden: bijzondere gedenkbomen voor stil-geboren of te vroeg geboren kinderen Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gezellige markt bij het Huis van Lienden. Leuk voor jong en oud. Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Bezorgscooter en personenauto botsen in Tiel, bestuurder gewond naar ziekenhuis 112 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden