Margot Hendriks voor haar Souvenir Shop aan de Hoogeindsestraat in Tiel (foto: Arno voor de Poorte)
Margot Hendriks voor haar Souvenir Shop aan de Hoogeindsestraat in Tiel (foto: Arno voor de Poorte) Foto: Arno voor de Poorte

Corona is echt dodelijk voor mijn souvenirshop

Algemeen 569 keer gelezen

Tiel - Margot Hendriks (65) van souvenirshop Tiel is blij dat ze open mag. “Ik heb etenswaar, streekproducten en bieren & wijnen uit het Rivierengebied in mijn winkel. Maar ik hoop dat ik het red. Het piept en kraakt aan alle kanten. Dat geldt voor meer ondernemers uit de buurt. Ik heb er een paar gesproken die hun spaargeld al in hun zaak aan het steken zijn. Een paar anderen denken er over na om ermee te stoppen. Dat mag toch niet zo zijn?”

Kunst

Zelf pakt Margot alles aan om het hoofd boven water te houden. “Ik probeer via Marktplaats kunst van professionals uit de Betuwe onder de aandacht te brengen. Er komen nu minder mensen in de winkel, dus de omzet in die producten droogt ook een beetje op. Wat dat betreft zou het fijn zijn als er meer mensen zouden binnenwandelen om te kijken wat er te koop is. Al doen ze alleen maar ideeën voor een verjaardagscadeau op.” Margot signaleert dat er heel veel mensen aan het schilderen zijn geslagen om door de lockdown heen te komen. “Wat ik graag zou zien is dat de gemeente Tiel deze mensen zou aanmoedigen om hun kunst te maken door dit meer te faciliteren. Ik pleit voor meer promotie van kunst van Tielse en Betuwse bodem. Dat geldt trouwens ook voor stadspromotie. Daar ben ik vorig jaar zelf maar aan begonnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden