Corinna en inwoonster Kesteren
Corinna en inwoonster Kesteren Foto: Welzijn Rivierstroom

‘Keitof cadeautje!’

Algemeen 270 keer gelezen

Mensen ontmoeten en iets ondernemen is lastig in deze coronaperiode, maar bij Welzijn Rivierstroom hebben ze er iets op gevonden om dit mogelijk te maken.

Regio - In de verschillende dorpen zijn vrijwilligers langs de deuren geweest om een zakje met een aantal stiften en stenen uit te delen. De bedoeling is dat mensen deze stenen op kunstzinnige wijze versieren en vervolgens de stenen in de dorpen laten zwerven.

Zo heeft vrijwilliger Corinna Noorder-Caminada in Kesteren ruim 200 stenen verspreidt onder de inwoners, waaronder bij het Veilinghof. De reacties waren zeer positief. Het geven van de stenen met stiften was voor veel mensen een cadeautje. Sommige gingen de stenen met de buren versieren en andere deden dit liever met de kleinkinderen. Het leuke van deze actie is dat je bij elkaar stiften kan lenen om met meer kleuren te werken. Ook werden mensen gestimuleerd om een afbeelding te maken van hun favoriete kunstenaar. Mondriaan is bij 1 van de inwoners favoriet.

Momenteel worden deze stenen versierd en later ‘verstopt’ in de omgeving. Hopelijk vindt u in uw dorp zo’n prachtige steen. Het cadeautje aan de deur wordt in een mooiere vorm weer doorgegeven aan een ander. Een creatieve manier om mensen met elkaar te verbinden en elkaar te ontmoeten. Wanneer u een steen vindt, dan mag u beslissen of u deze steen laten zwerven of houdt. Wilt u een foto van de steen sturen naar info@welzijnrivierstroom.nl. Zo verzamelen we toch weer de stenen.

stenen gemaakt door inwoners Kesteren
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden